Υπό βροχή η λαμπαδηδρομία στην Αθήνα

Από την Ακρόπολη ξεκινά η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα, με τη συνδρομή και την αρωγή του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η φλόγα αναμένεται να καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 7 το απόγευμα, όπου θα παραδοθεί επισήμως στους Βρετανούς διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων

2012, παρόντος του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της πριγκίπισσας Άννας, η οποία συνοδευόμενη από πέντε παιδιά θα παραλάβει την Ιερή Φλόγα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. 

Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λι Νινγκ, θα ανάψουν το βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνδέοντας με την παρουσία τους συμβολικά, τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο με την Ελλάδα -την γενέτειρα του θεσμού- και κατ'επέκταση το Λονδίνο που φιλοξενεί τη διοργάνωση το 2012.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί μέσω των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης,  Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Όθωνος, Μητροπόλεως, Αιόλου,  Ερμού και Αθηνάς. Στο σημείο αυτό την Ολυμπιακή φλόγα παραλαμβάνει ως λαμπαδηδρόμος  η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Παναγιώτα Ψαράκη και την παραδίδει μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στον ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη,  2ο Αργυρό Ολυμπιονίκη και 1ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ταε Κβο Ντο.

Η διαδρομή συνεχίζεται με κατεύθυνση την πλατεία Ομονοίας όπου τη φλόγα παραλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αθήνα Γιώργος Αμυράς, και ακολούθως μέσω των οδών Σταδίου, Αμερικής,  Ζαχάρωφ, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Γεωργίου Α', Πλατεία Συντάγματος, οδό Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλίσσης Αμαλίας, Συγγρού, Αθανασίου Διάκου, Αρδηττού και Βασιλέως Κωνσταντίνου καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου στις 7μμ ξεκινά η επίσημη τελετή παράδοσής της  στην Αγγλική οργανωτική επιτροπή «Λονδίνο 2012».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 16:00 με εξαίρεση τα διαπιστευμένα, οχήματα:

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου, διότι το εν λόγω τμήμα έχει καθοριστεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ανεφοδιασμού εγκατάστασης.

- Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

- Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 09.00 ώρα με εξαίρεση τα διαπιστευμένα οχήματα:

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κ

Keywords
Τυχαία Θέματα