Η Μ. Γιαννάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη. Μεταξύ άλλων, είπε:
«Η Νέα Δημοκρατία έσφαλε σε ορισμένα πράγματα και σε θέματα γραμμής και στρατηγικής. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο, λαϊκό, με αφοσίωση
στις δημοκρατικές αρχές κ.λπ. Και όχι με τέτοιες εμμονές, πιο δεξιά και πιο αριστερά και άλλα τέτοια. Η λογική του μεσαίου χώρου, που εξέφραζε τη μετριοπάθεια και ό,τι θεωρείται ευρωπαϊκή δημοκρατία τώρα, ήταν πάρα πολύ σωστή. Δηλαδή, η θεωρία ορισμένων ότι έχασε τον ιδεολογικό του χαρακτήρα το κόμμα, γιατί δεν είναι αρκετά δεξιά... Όταν πηγαίνεις να χτυπήσεις τοίχο δεξιά, εκεί σε ρίχνει με μπουνιές κάτω η Χρυσή Αυγή ή ο κ. Καρατζαφέρης ή δεν ξέρω ποιος. Αυτά δεν είναι σωστά. Έγιναν κάποια τέτοια σφάλματα, αυτό είναι βέβαιο».

Δημοσιογράφος: Χωράει η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος και ο κ. Καρατζαφέρης στη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Σαμαρά;

Μ. Γιαννάκου: «Νομίζω, ναι. Νομίζω ότι μπορεί να γίνουν ανάλογες συνεργασίες. Εξαρτάται από το τι θέλουν και οι ίδιοι, φυσικά, και πάνω σε ποια βάση. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποστεί της ιδρυτικής της διακήρυξης, η οποία πραγματικά είναι ένα χαρακτηριστικό κείμενο αρχών, το οποίο εκφράζει ό,τι είναι σήμερα η σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ασφαλώς χωράνε όλοι. Έχουμε συνυπάρξει. Τώρα υπάρχουν ορισμένα θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν πώς θα είναι. Όχι μόνο για αυτούς που είναι έξω, αλλά και για εμάς που είμαστε μέσα.
Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια σύγχυση για ορισμένα πράγματα. Και δηλώσεις και ανακοινώσεις και θεωρίες ορισμένων που εμφανίζονταν ως συνεργάτες κ.λπ. και διάφοροι άλλοι. Δεν έπαιξαν θετικό ρόλο στην ιστορία αυτή. Παλαιότερα, η Νέα Δημοκρατία είχε ορισμένες σημαντικές προσωπικότητες και ορισμένοι κατηγορούσαν το κόμμα ότι λειτουργούσε με φεουδαρχικό τρόπο. Όμως, όταν θέλεις να καταργήσεις αυτό το σύστημα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, να γίνει απόλυτα δημοκρατικό. Αυτό δεν έγινε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα