Η Ευ. Κοντοσταθάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, Εύα Κοντοσταθάκου, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Βγαίνουμε Αθήνα»:

«Καλούμε όλους τους επισκέπτες της πόλης της Αθήνας να κατέβουν στην Αθήνα. Το ενθαρρυντικό στοιχείο από την αρχή ήταν ότι από τις 20 συμμετοχές που είχαμε από καταστήματα και επιχειρήσεις, φτάσαμε σιγά - σιγά τις
79 και συνεχώς βλέπουμε μία διάθεση για συμμετοχή από τους καταστηματάρχες. Από τη μεριά των πολιτών - επισκεπτών της πόλης μας, φάνηκε από την αρχή ότι θα πήγαινε καλά, γιατί είδαμε πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα στο site μας, όταν ανεβάσαμε τα καταστήματα που συμμετέχουν. Απολογιστικά τώρα, ακούσαμε για μαγαζιά που πραγματικά ήταν γεμάτα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλους. Σε άλλες περιπτώσεις μας είπαν ότι αυξήθηκε η κατανάλωσή τους από 40% έως 50%. Αλλού, ότι οι μισές μερίδες ήταν του Δήμου Αθηναίων... Γενικά είδαμε ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Ήταν ευχαριστημένοι και οι επιχειρηματίες από αυτή την κίνηση που δημιουργήθηκε και πιστεύουμε ότι τις επόμενες Τρίτες θα πάει καλύτερα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το "Βγαίνουμε Αθήνα" είναι μία δράση, δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός, αυτή ήταν η πρώτη δράση που ξεκινήσαμε. Ουσιαστικά είναι για τέσσερις Τρίτες, γι' αυτό και έχουμε παράλληλα και διάφορες εκδηλώσεις σε διάφορες πλατείες, επιλεγμένες για κάθε Τρίτη. Από εκεί και πέρα, η δική μας πρόθεση -και μάλιστα ο Δήμαρχος, ο κ. Γιώργος Καμίνης, μας είπε ότι θέλει να τονώσουμε ακόμη περισσότερο και να κάνουμε ακόμη περισσότερες δράσεις-, είναι να πάμε στο επόμενο βήμα όπου θα είναι κάτι άλλο ή κάτι παρεμφερές, θα το δούμε αυτό... Είναι σαφέστατο ότι θέλουμε να παρέχουμε στους δημότες, στους επισκέπτες, στους τουρίστες, τη δυνατότητα να έχουν ένα οικονομικό μενού, ένα οικονομικό ποτό, καφέ, έστω για τέσσερις Τρίτες. Να γνωρίσει και ο κόσμος τα μαγαζιά, να ξαναγυρίσει στο κέντρο, συν όμως και το οικονομικό πακέτο που προσφέρουν οι καταστηματάρχες. Οπότε όλο αυτό θέλαμε να το κάνουμε ελκυστικό και βλέπω ότι πηγαίνει καλά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα