Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στις 24/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την λίστα Γ. Βαρουφάκη:

«Μιλάμε για κατάλογο μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών. Όταν συζητάς, διαπραγματεύεσαι και επιδιώκεις έναν έντιμο συμβιβασμό, είναι λογικό να μην επιτυγχάνεις το 100% των στοχεύσεών σου. Ο Α. Τσίπρας μίλησε για μια κοινά αποδεκτή λύση.
Δεν είμαστε ανόητοι, ούτε αλαζόνες, ούτε πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε αναλάβει μια πολύ σοβαρή ευθύνη, πάμε να την φέρουμε σε πέρας, προχωράμε πάρα πολύ καλά και γι' αυτό, μετά την διαπραγμάτευση, καταγράφηκε ένα 80% αποδοχή από τον ελληνικό λαό. Να μην είναι 80%; Να είναι 70%, 60%; Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή την στιγμή. Από εκεί και πέρα, όταν επιδιώκεις έναν έντιμο συμβιβασμό, τα πράγματα είναι καθαρά. Αυτοί οι μαξιμαλισμοί της παραδοσιακότατης αριστεράς πρέπει να τελειώνουν. Όταν θέλεις έντιμο συμβιβασμό, θα κάνεις έντιμο συμβιβασμό».

* Για τις δηλώσεις Μ. Γλέζου και τις εσωκομματικές αντιδράσεις:

«Και ποιος λέει ότι οι εμβληματικές μορφές είναι πλήρως ενημερωμένες ή δεν κάνουν και λάθη; Ποιος είναι αλάνθαστος, σε τελευταία ανάλυση; Πιστεύω ότι, στην προκειμένη περίπτωση, ο αγαπημένος μας Μ. Γλέζος αδικεί τον εαυτό του και την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση σήμερα...
Εγώ περίμενα περισσότερες αντιδράσεις, επιφυλάξεις, ενστάσεις κ.λπ. Με πολύ ωριμότητα το κόμμα -από πάνω μέχρι κάτω-, αντιμετώπισε μια δύσκολη φάση, που ήθελε σύνεση και αποφασιστικότητα μαζί. Δεν τα είχαμε κάνει ξανά αυτά τα πράγματα και τα κάναμε πολύ γρήγορα...
Εμείς δεν είμαστε "Σαμαράδες", να λέμε ότι τα δύσκολα είναι πίσω και προχωράμε στον ανθόσπαρτο δρόμο. Οι δυσκολίες είναι μπροστά. Απλώς, έχει σημασία κάθε φορά εάν προχωράς σωστά. Εγώ θεωρώ ότι προχωράμε ολόσωστα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα