Νιγηρία: Έκρηξη με 15 νεκρούς

Μια έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί μια στάση λεωφορείου στην πόλη Ποτίσκουμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια περιοχή όπου δρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε το συμβάν και το πιο κοντινό νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι μέχρι αυτή την ώρα 15 σοροί έχουν μεταφερθεί εκεί, ενώ οι τραυματίες είναι 53.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες
μάρτυρες, μια γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί αφού προσπάθησε να εισέλθει σε ένα γεμάτο λεωφορείο στη στάση Τάσαρ Νταν-Μπόρνο, προάστιο της Ποτίσκουμ, οικονομικής πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε, όπου την Κυριακή είχε σημειωθεί μια άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Στο λεωφορείο «είχαν μόλις επιβιβαστεί οι επιβάτες για το Κάνο», τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, «όταν μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του ακριβώς στις 11:40 (τοπική ώρα, 12:40 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, στέλεχος του συνδικάτου των οδηγών λεωφορείων.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν πληγεί. Περιμένουμε να κατασβεστεί η πυρκαγιά προκειμένου να αποκτήσουμε μια ιδέα για τον αριθμό των θυμάτων», πρόσθεσε.

Στο Ποτίσκουμ έχει σημειωθεί μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, πολλές από τις οποίες εξαπολύθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας σε πολυσύχναστες περιοχές και έχουν αποδοθεί στη Μπόκο Χαράμ. Η ισλαμιστική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από τις επιθέσεις.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή όταν ένα κορίτσι περίπου επτά ετών πυροδότησε τη βόμβα που έφερε στην Κάσουουαρ Τζάγκουλα, μια αγορά η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη κόσμο. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα