Τηλεδιάσκεψη για τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, που βρίσκεται σε εξέλιξη, κρίνεται η επικύρωση του ελληνικού αιτήματος για τετράμηνη παράταση, με τις πρώτες αντιδράσεις από τους εταίρους να είναι θετικές, μετά την επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη της σχετικής λίστας. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Αθήνα θα εξασφαλίσει την παράταση του προγράμματος βοήθειας που λήγει το Σάββατο, ενώ αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η απόφαση των δύο άλλων θεσμών ( ΕΚΤ και ΔΝΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, καθώς και αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, όπως συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων και κατάργηση των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση. Επίσης, στη λίστα υπάρχουν και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις, το Reuters αναφέρει πως υπάρχει η δέσμευση της Αθήνας να σεβαστεί τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο φόντο αυτό, και υπό τη σκιά των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ αργότερα θα υπάρξει συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα