«Λύση σταθερή για την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε να κάνει. Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης. Πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις απ' όλους για να βρεθεί μια σταθερή λύση για τη χώρα», τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλον Γιούνκερ προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά εξελίσσεται για τη χώρα μας η συζήτηση στο Euroworking Group. Ο κ. Γιούνκερ

αναμένεται να παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόταση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της διατηρησιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, τα κεφάλαια είναι απίθανο να εκταμιευθούν πριν από το Δεκέμβριο ενώ και μια συμφωνία για τη μείωση του χρέους, θα χρειαστεί και περαιτέρω συνομιλίες.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters με νέο του δημοσίευμα σήμερα, αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις προετοιμασίες για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, «αναμένουν κατ αρχήν πολιτική έγκριση» για την απελευθέρωση των δανείων προς την Αθήνα, αφού η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση.

Το οριστικό «ναι» από τους υπουργούς αναμένεται να έρθει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και μόλις υπάρξει συμφωνία στην Ευρωζώνη για το πώς θα μειωθεί το τεράστιο χρέος της Ελλάδας και εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση όσο διαρκεί αυτό, επισημαίνει το Reuters.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα