Ο Γ. Καμίνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στις 20/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Θα πρέπει να βρούμε μια ορθολογική λύση, η οποία πρώτα από όλα να εξασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την κανονική λειτουργία των Δήμων. Και μιλάω, τουλάχιστον, για το Δήμο της Αθήνας. Κατά δεύτερο λόγο, μια λύση η οποία θα αποφορτίσει την ένταση

που υπάρχει και κατά τρίτο λόγο, μια λύση η οποία θα είναι δίκαιη για μια κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βλέπουν να φεύγουν, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί, χωρίς κάποιος να τους έχει έγκαιρα προειδοποιήσει, ώστε να προγραμματίσουν την ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μίλησα για την συνταγματική νομιμότητα».

Δημοσιογράφος: Αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια έννοια -όπως το λέτε-, οριζόντιας διευθέτησης...

Γ. Καμίνης: «Οριζόντιας, ακριβώς.  Αναφέρεται σε υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αορίστου χρόνου, οι οποίοι προσελήφθησαν εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών. Και λέω τώρα, κάποιος ο οποίος το 1994 -προτού ισχύσει το ΑΣΕΠ-, προσελήφθη και είναι μια χαρά υπάλληλος, δουλεύει και αποδίδει, γιατί πρέπει να φύγει αυτός και όχι κάποιος άλλος; Σε αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντήσει κάνεις; Γιατί εγώ χτες μίλαγα με τον διευθυντή μιας υπηρεσίας μου και μου είπε "Δήμαρχε, φεύγουν δύο πάρα πολύ καλοί υπάλληλοι και όταν θα έρθει η ώρα να γίνει η αξιολόγηση της υπηρεσίας θα χρειαστούν οπωσδήποτε τρεις". Είναι μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων δεκαετιών, η οποία μας φέρνει σε αυτήν εδώ την κατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Ζητάω μια εύλογη παράταση, να κάνουμε την αξιολόγηση -η οποία ήδη προβλέπεται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο, από το νόμο 4023/2011- και έχει καθυστερήσει να συσταθεί η αρμόδια επιτροπή. Να το τρέξουμε γρήγορα, επιτέλους να αξιολογήσουμε ανθρώπους και υπηρεσίες και μετά, όσοι δεν μας κάνουν, αυτοί να μετακινηθούν».
 
Δημοσιογράφος: Πόσο χρόνο χρειάζεται αυτό;

Γ. Καμίνης: «Εάν αποφασίσουμε να το κάνουμε; Πάρα πολύ γρήγορα. Αν συνεργαστούμε. Ο Δήμος της Αθήνας προσφέρεται να λειτουργήσει πιλοτικά. Και σας βεβαιώνω ότι θα το κάνουμε πάση δυνάμει».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο κ. Μανιτάκης μου έχει πει ότι όλοι θα μετακινηθούν. Υπάρχουν τέτοια κενά σε υπηρεσίες αιχμής, όπως το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Παιδείας, όπου δάσκαλοι και καθηγητές ασκούν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων. Αυτό μου είπε και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, γιατί είναι ευθύς και έντιμος άνθρωπος».

Δημοσιογράφος: Ανοίγει ένα νέο παράθυρο για μετακύλιση της οικονομικής δυσπραγίας των Δήμων στους πολίτες μέσω των δημοτικών τελών, ενδεχομένως και μέσω του φόρου για την ακίνητη περιουσία. Πώς το βλέπετε αυτό;

Γ. Καμίνης: «Είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα του πώς γίνονται τα πράγματα. Βεβιασμένα, επί τροχάδην και υπό την δαμόκλειο σπάθη της χρεωκοπίας. Ξαφνικά, μέσα σε δύο - τρία χρόνια, ανακαλύπτουμε ότι πρέπει να αξιολογούμε υπαλλήλους, υπηρεσίες, πρέπει να καταπολεμάμε την σπ
Keywords
Τυχαία Θέματα