Κέρδη στην Wall "δια χειρός" Apple

Μικρά κέρδη κατοχύρωσαν οι δείκτες της Wall Street, με την Apple να προσφέρει "χείρα βοηθείας" στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στο θετικό έδαφος, έπειτα από έντονες εναλλαγές προσήμων.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκανε "άλμα" 4,8%, μετά την αποκάλυψη της "μεγάλης τοποθέτησης" του Carl Icahn και εν μέσω δημοσιευμάτων πως η εταιρεία θα λανσάρει το νέο iPhone

στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου βοήθησαν να αντισταθμιστεί η επίδραση της αύξησης των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 31,30 μονάδες (0,20%) κλείνοντας στις 15.451,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 14,40 μονάδων (0,39%) και έκλεισε στις 3.684,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 4,60 μονάδων (0,28%) κλείνοντας στις 1.694,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα $27,30 με άνοδο 0,56 δολ. ή σε ποσοστό 2,09%. Ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 1,91% και κλείσιμο στα $106,23 και η UnitedHealth, η οποία έκλεισε στα $73,35 με άνοδο 1,33%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Alcoa (-1,33%), η Microsoft (-1,95%) και η Verizon Communications Inc (-1,01%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο ταμπλό, η μετοχή της US Airways έκανε "βουτιά" 13% μετά την απόπειρα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να μπλοκάρει τη συγχώνευσή της με την μητρική της American Airlines, AMR Corp.

Η μετοχή της JC Penney κατέγραψε πτώση 3,7% μετά τα νέα ότι ο μέτοχος Bill Ackman παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του λιανοπωλητή, με το συμβούλιο να επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Myron "Mike" Ullman για τη θέση του CEO.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο 2% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Μπορεί να κινήθηκαν ανοδικά για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, ωστόσο τα στοιχεία αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,3% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Εξαιρουμένων των οχημάτων, οι πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%.

Στο μεταξύ, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών, ωστόσο η αύξηση οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο κόστος των καυσίμων, σημάδι πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, άνοδος μικρότερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 0,8%. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,4%, στο πλαίσιο των μειώσεων των προηγούμενων μηνών.

Μετά τα στοιχεία, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου ενισχύθηκε στο 2,708%, από 2,605%.

Keywords
Τυχαία Θέματα