Ξεκίνησε η ταυτοποίηση των σορών

Πέντε ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών και εν μέσω της ανταλλαγής ευθυνών για την κατάρριψη, εμπειρογνώμονες ξεκίνησαν τη διαδικασία ταυτοποίησης των σορών των επιβαινόντων της πτήσης MH17 πριν από τη μεταφορά τους στην Ολλανδία. Ωστόσο, προκύπτει ότι στο Χάρκοβο μεταφέρθηκαν από τον τόπο της συντριβής μόνο 200 σοροί και όχι 282, όπως ισχυρίζονταν οι αυτονομιστές. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προαναγγέλλει ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παρουσιάσουν στοιχεία που συνηγορούν ότι το μαλαισιανό Boeing

καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρους, ο οποίος εκτοξεύτηκε από εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που μαρτυρούν ότι η Ρωσία δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες στην περιοχή, που οδήγησαν στην κατάρριψη.

Εν τω μεταξύ σε ολλανδούς ερευνητές, που θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, παραδόθηκαν από τους αξιωματούχους της Μαλαισίας τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει αυξημένο κόστος αν συνεχίσει να στηρίζει τους βίαιους αυτονομιστές στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα