Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που έχουν στοιχίσει από τις 8 Ιουλίου τη ζωή σε 644 Παλαιστίνιους και σε 31 Ισραηλινούς. Περίπου 3.700 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθιών, ενώ το Συμβούλιο του ΟΗΕ

για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Σε τηλεοπτική ομιλία του με ασυνήθιστα σκληρό τόνο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποσχέθηκε πως «θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί».

Την ίδια ώρα συγκρατημένα αισιόδοξος για εκεχειρία στη Γάζα εμφανίζεται ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Όπως αναφέρει ο Guardian, σε βιντεοκλήση από τη Ραμάλα προς την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ίσως επέλθει συμφωνία, χωρίς πάντως να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νέα πρόταση της παλαιστινιακής ηγεσίας, μετά την παρέμβαση Τζον Κέρι στην Αίγυπτο, για κατάπαυση του πυρός που θα την ακολουθήσουν πενθήμερες διαπραγματεύσεις, δήλωσε αξιωματούχος της Φάταχ.

Στην ακύρωση των πτήσεων τους για λόγους ασφαλείας στο Ισραήλ προχώρησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.Στην ακύρωση των πτήσεων τους για λόγους ασφαλείας στο Ισραήλ προχώρησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Ακύρωση της πτήσης ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ ανακοίνωσε και η AEGEAN.

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι πετάει με προορισμό το Τελ Αβίβ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το Ισραήλ. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε στα αεροσκάφη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών να πετούν προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ για τις επόμενες 24 ώρες, ενώ η άρση της απαγόρευσης θα εξεταστεί εκ νέου με το πέρας του 24ωρου, όπως ανέφερε και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Στο λογαριασμό του στο twitter ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έχει επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας Ελ Αλ «ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και για να καταδείξει ότι είναι ασφαλές να πετούν προς και από το Ισραήλ». Προέτρεψε δε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών να άρει την απαγόρευση, λέγοντας ότι έτσι προσφέρει στη Χαμάς μια «άδικη νίκη» στη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα