Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Apple

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Apple Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ωστόσο ο τεχνολογικός κολοσσός δεν κατάφερε να επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις iPhones, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε αύξηση κερδών 12,3% για το γ΄ τρίμηνο χρήσης στα 7,75 δισ. δολ. από 6,9 δισ. δολ.

ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή της Apple ανήλθαν σε 1,28 δολ. από 1,07 δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε προσαρμοσμένη βάση μετά το split των μετοχών με αναλογία 7 προς 1.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν 6% στα 37,43 δισ. δολ. από 35,32 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 7,49 δισ. δολ. ή 1,23 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 37,99 δισ. δολ.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο η Apple ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 37 δισ. δολ. και 40 δισ. δολ. χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 40,44 δισ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 35,2 εκατ. iPhones το τρίμηνο, μέγεθος αυξημένο κατά 12,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να φτάσουν τα 35,9 εκατ. iPhones.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook σε συνέντευξη στην Wall Street Journal. Όπως διευκρίνισε η ζήτηση στα iPhones ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 55%.

Οι πωλήσεις συσκευών iPad υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο στις 13,28 εκατ. μονάδες από 14,6 εκατ. μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για 14,4 εκατ. μονάδες.

Οι πωλήσεις υπολογιστών Mac ενισχύθηκαν 17,6% στα 4,4 εκατ. από 3,8 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα