Έλληνας στη «διάθεση» του Ιράν

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, την ώρα, που οι ΗΠΑ παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του.

Στην επιτροπή καταπολέμησης μαύρου χρήματος διαβίβασε το υπουργείο Ναυτιλίας τα στοιχεία Έλληνα επιχειρηματία και αλλοδαπής εταιρείας με έδρα την Ελλάδα, που φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σε δίκτυο μεταφορών

με εταιρείες - βιτρίνες, οι οποίες επέτρεπαν στο Ιράν να παρακάμπτει το εμπάργκο πετρελαίου που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και ΕΕ για διάθεση πετρελαίου σε άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή, προέδρου της εταιρείας ναυτιλιακών μεταφορών Impire Shipping Limited.


Ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε εντολή για άμεσο έλεγχο στην αλλοδαπή εταιρεία, προκειμένου να εξεταστεί η άρση της άδειας εγκατάστασής της. Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν Δυτικοί αξιωματούχοι που επιβλέπουν την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ανέφεραν ότι η Τεχεράνη, χρησιμοποιώντας ξένους μεσάζοντες που είχαν ενοικιάσει μεταχειρισμένα δεξαμενόπλοια, κατάφερε να πουλάει πετρέλαιο στην Κίνα.

Ο κ. Καμπής με δηλώσεις του από την Αθήνα σε αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζει ότι "όλα αυτά είναι άσχημες φήμες που δημιουργούνται από τους ανταγωνιστές μας, γιατί προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο της αγοράς".

Keywords
Τυχαία Θέματα