Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τo 2013

Την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το τέλος του 2013 εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας

σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους προς το ηπιότερο.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, τόνισε πως οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ τόνισε πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα την διετία 2013-2014.

«Εφ' όσον τηρηθούν τα προαπαιτούμενα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα» τόνισε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο προϊστάμενος Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κομισιόν Κάρλος Μάρτιν, προσθέτοντας ότι η δόση Μαρτίου δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πριν τις αρχές Απριλίου.

«Η τρόικα ζητά περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου χωρίς να τη νοιάζει πώς θα κάνει καλύτερο το δημόσιο. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νώτη ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της κυβέρνησης να προσδιορίσει τελικά αριθμητικά τις αποχωρήσεις από το δημόσιο εξέφρασε ανώτατος κυβερνητικόςπαράγοντας, λέγοντας πως τα ανοιχτά μέτωπα στην διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι τα οργανογράμματα των υπουργείων, ο αριθμός όσων δημοσίων υπαλλήλων τεθούν σε κινητικότητα και ο αριθμός όσων αποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα