«Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά»

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα, δήλωσε o εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον ο Κόνορ. Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα», αφού αυτό έγινε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς και θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου. Σημείωσε ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί
με απόφαση του eurogroup στις αρχές Απριλίου χωρίς την αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα, αν οι ελληνικές αρχές τηρήσουν τα προαπαιτούμενα .

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις εκκρεμότητες που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή τους, δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τη φράση αδιέξοδο και τόνισε πως οι συζητήσεις αναμένεται να ξαναρχίσουν στις αρχές Απριλίου για τα εκκρεμή θέματα. Ερωτηθείς ειδικά για τη κινητικότητα στο Δημόσιο τόνισε πως το θέμα ακόμη εξετάζεται από την τρόικα και τις ελληνικές Αρχές και δεν μπορεί να υπεισέλθει σε αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα