«Ευθύνονται οι ουκρανικές αρχές»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι για τις συγκρούσεις κατά τις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες στην ανατολική Ουκρανία ευθύνονται οι ουκρανικές αρχές, οι οποίες έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

ΗΜόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις ταραχές με έναννεκρό στο Ντονέτσκ.

"Οι αρχές τουΚιέβου δεν ελέγχουν την κατάσταση στη χώρα. Η Ρωσία έχει επίγνωση της ευθύνης της

για τη ζωή των συμπολιτών και συμπατριωτών της στην Ουκρανίακαι διατηρεί το δικαίωμα για τους προστατεύσει", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Έχουμεαναφέρει επανειλημμένα ότι οι αρχές στο Κίεβο πρέπει να αφοπλίσουν τουςενόπλους, να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού και το δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν διαδηλώσεις", τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ίδια ανακοίνωσή του.

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκφόρτωσε σήμερα φορτηγά, στρατεύματα και τουλάχιστον ένατεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σε κόλπο κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στην ουκρανική χερσόνησο.

Δημοσιογράφοςτου Ρόιτερς μετέδωσε ότι είδε φορτηγά να βγαίνουν από το Yamal 156, έναμεγάλο ρωσικό αποβατικό πολεμικό πλοίο, στον κόλπο Καζατσάγια κοντά στηΣεβαστούπολη. Ένα φορτηγό καρότσα μετέφερε ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα