Ο Β. Οικονόμου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε στις 14/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής:

«Η κα Γιαννακάκη θα είναι η υποψήφια της Δημοκρατικής Αριστεράς για την περιφέρεια Αττικής
και εγώ, κατόπιν προτάσεως του προέδρου του κόμματος, του κου Φώτη Κουβέλη, θα αναλάβω καθήκοντα στην συγκρότηση του τρίτου προοδευτικού πόλου που φιλοδοξεί να διαμορφώσει και να ισχυροποιήσει η Δημοκρατική Αριστερά».

Δημοσιογράφος: Γιατί αποσύρατε την υποψηφιότητά σας;

Β. Οικονόμου: «Είχα δηλώσει την επιθυμία μου, μετά από προτροπή και της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τη διαμόρφωση ενός ανοιχτού - διευρυμένου ψηφοδελτίου».

Δημοσιογράφος: Και είχατε πει μάλιστα ότι θα παραιτηθείτε και από την βουλευτική σας ιδιότητα...

Β. Οικονόμου: «Ναι, από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Δηλαδή, του εκπροσώπου του προέδρου στο κοινοβούλιο. Όπως διαμορφώθηκε τελικά η κατάσταση, θεωρώ ότι η καλύτερη λύση για όλους ήταν η λύση που προκρίθηκε. Δηλαδή, κα Γιαννακάκη να είναι υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής. Εκτιμώ ότι αυτό ικανοποιεί πλήρως τους κομματικούς παράγοντες της Δημοκρατικής Αριστεράς και εγώ μπορώ και λόγω της προέλευσης μου -θυμίζω ότι προέρχομαι από το ΠαΣοΚ, συνεργαζόμουν και βγήκα βουλευτής το 2012 με την Δημοκρατική Αριστερά και εντάχθηκα στην Δημοκρατική Αριστερά-, να βοηθήσω και νομίζω ότι το αναγνωρίζει αυτό και ο Φώτης Κουβέλης στην προσπάθεια διεύρυνσης ενός τρίτου πόλου προοδευτικής κατεύθυνσης».

* Για την διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μετά τις ευρωεκλογές:

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καταλυτικό».

Δημοσιογράφος: Καταλυτικό ως προς τι; Ως προς την κεντροαριστερά;

Β. Οικονόμου: «Και ως προς την κεντροαριστερά. Εκτιμώ ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έχουμε ένα νέο πολιτικό τοπίο».

Δημοσιογράφος: Προβλέπετε δυσοίωνα αποτελέσματα δηλαδή;

Β. Οικονόμου: «Όποια και να είναι τα αποτελέσματα... Κάποια πολιτική δύναμη που δείχνει μια δυναμική, μια ζωντάνια ή μια καλή εκλογική επίδοση είναι ένα καινούργιο δεδομένο. Δεν είναι μόνο αυτός που χάνει, είναι και αυτός που κερδίζει. Ο συνδυασμός λοιπόν "χάνεις - κερδίζεις"... Πώς ισορροπεί πλέον το πολιτικό σύστημα, ειδικά στον χώρο της κεντροαριστεράς, γιατί έχουμε έναν νέο παίχτη, το οποίο λέγεται "Ποτάμι"; Ο κ. Θεοδωράκης μπαίνει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό. Τι να κάνουμε; Να το κρύψουμε; Άρα, οφείλουμε να δούμε τι λέει ο καινούργιος πολιτικός παράγω, διότι, είναι πολιτικός παράγων όσο και αν θέλει να μην τον αντιμετωπίζουμε έτσι. Το 7 - 10% που του δίνει ο ελληνικός λαός κάτι σημαίνει. Του δίνει μια δύναμη και πρέπει κάτι να εκφράζει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα