Διεθνής διάκριση για Έλληνα φωτογράφο

Ο Έλληνας φωτογράφος Βαγγέλης Γιωτόπουλος κέρδισε τέσσερα βραβεία στο ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας φωτογραφικής ομοσπονδίας που έγινε στο Λονδίνο, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 17.000 φωτογράφοι από όλον τον κόσμο.

Αυτή τη φορά αναδείχθηκε «Φωτογράφος της χρονιάς 2014 Media, Φωτογράφος της χρονιάς 2014 πορτρέτων, Φωτογράφος της χρονιάς 2014 Travel και κέρδισε και το ειδικό βραβείο Overall winner 2014.

Η
συλλογή παγκόσμιων βραβείων (SWPP) για τον Βαγγέλη Γιωτόπουλο ξεκίνησε το 2010, όταν για πρώτη φορά βραβεύτηκε ως Φωτογράφος Της Χρονιάς στην κατηγορία Fine Art, τίτλο που κέρδισε και το 2011. Στην συνέχεια ακολούθησαν πλήθος τίτλων και βραβείων.

Το 2012 και το 2013 ανακηρύχθηκε Φωτογράφος Της Χρονιάς της κατηγορίας Γάμου, ενώ το 2013 απέσπασε και τον τίτλο Associate -που κατέχει ένας μόνο ακόμη Έλληνας- και πάλι στην κατηγορία γάμου

Με έδρα την γενέτειρά του τα Ιωάννινα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει παγκοσμίως γνωστός με τη δουλειά αλλά και τα βραβεία που έχει κερδίσει με τις φωτογραφίες του.

«Γενικά μου αρέσει το τοπίο και ο άνθρωπος και προσπαθώ και τα δύο αυτά να τα βάζω μαζί στη φωτογραφία μου. Κι όταν φωτογραφίζω ανθρώπους και ειδικά επειδή είμαι επαγγελματίας φωτογράφος γάμου, και τη μέρα του γάμου προσπαθώ τους ανθρώπους να πιάσω το συναίσθημα, να βάλω τον άνθρωπο και να τον περιβάλλω στο τοπίο. Αυτό προσπαθώ να συνδυάσω, γι αυτό και μου αρέσει περισσότερο η landscape φωτογραφία και το πορτρέτο. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι το κλίκ. Η στιγμή που θα κάνεις το κλικ. Αν θα είναι η κατάλληλη στιγμή και για να μπορέσεις να πιάσεις και το συναίσθημα και να το μεταφέρεις και σε αυτούς που θα δουν την εικόνα, γιατί μόνο εσύ είσαι μπροστά στο γεγονός. Ο θεατής είναι εκείνος ο αυστηρός κριτής που θα δει την εικόνα και θα πρέπει να του μεταφέρεις να του βγάλει κάποιο έντονο συναίσθημα», τόνισε ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Παραλλαγές με τη Μαρία Παύλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα