Bild κατά Γιούνκερ

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker ερεθίζει αυτές τις μέρες τους πολιτικούς φίλους σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει η σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild. Και αυτό γιατί «σχεδόν κάθε μέρα δίνει συνεντεύξεις για να γνωστοποιήσει πως η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στον καβγά που έχει στήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει η Bild
για να συμπληρώσει πως «είναι γεγονός πως ο Juncker, όπως η Αθήνα, θέλει να καταργήσει τη μισητή τρόικα» και να την αντικαταστήσει με ένα «καλύτερα θεσμοθετημένο» όργανο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Bild, ο Juncker «είναι ελαστικός σε σχέση με το ελληνικό χρέος» αν και «αρνείται ένα κούρεμα του». «Μία ελάφρυνση των τοκοχρεολυσίων είναι πιθανή» για τον ίδιο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

«Γιατί ξαφνικά είστε τόσο γενναιόδωρος κ. Juncker», διερωτάται η Bild.

«Για να είναι ο επικεφαλής της Κομισιόν συνδεδεμένος με τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες και τους Σοσιαλιστές στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στο ευρω -σύμφωνο σταθερότητας», απαντά η γερμανική εφημερίδα.

«Ο Juncker γνωρίζει πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχεδιάζει μία επιτροπή έρευνας για τα φορολογικά πλεονεκτήματα, τα οποία έδωσε το Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Juncker».

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα