Ξυδάκης: «Αλλα ονειρευόμασταν για την αναθεώρηση, άλλα αναγκαζόμαστε να κάνουμε»

Υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα σε αυτά που επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση και σε αυτά που είναι αναγκασμένος να κάνει, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης.

Σε συνέντευξή του Τετάρτη στον ραδιοσταθμό News 24/7 και σε αναφορά στη συνταγματική αναθεώρηση και τη συμφωνία Τσίπρα

– Ιερώνυμου, είπε ότι «γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα πράγματα ονειρευόταν και άλλα πράγματα είναι αναγκασμένος να κάνει από τη στιγμή που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά στον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, έκανε λόγο για μετριοπαθείς διατυπώσεις στο Σύνταγμα και για μετριοπαθή μεταρρύθμιση αλλά και για «εν δυνάμει ριζοσπαστική και ιστορική συμφωνία».

Πρόσθεσε ότι απαιτείται σύγκλιση από όλες τις δυνάμεις σε σημεία για την συνταγματική αναθεώρηση, όπως η βουλευτική ασυλία και τα κοινωνικά δικαιώματα «για να μην καταλήξει σε φιάσκο».

Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να αλλάξει, γιατί «δεν γίνεται μέσα σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους να παραγράφονται οι ευθύνες».

Σχολίασε ακόμη και δημοσιεύματα που τον φέρουν να κατεβαίνει στον νότιο τομέα της πρώην Β’ Αθηνών λέγοντας ότι «αφού το ρεπορτάζ λέει ότι θα πολιτευτώ στο νότιο τομέα, πρέπει να υπακούσω στο ρεπορτάζ».

The post Ξυδάκης: «Αλλα ονειρευόμασταν για την αναθεώρηση, άλλα αναγκαζόμαστε να κάνουμε» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα