Γερουλάνος: Παζάρι της ΝΔ η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας

Αιχμές για τους προκατόχους του Γιώργου Καμίνη (Νικήτα Κακλαμάνη, Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρη Αβραμόπουλο) στον δήμο Αθηναίων, αλλά και για τον τρόπο που ήρθε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, άφησε ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Ο κ.

Καμίνης ήρθε μετά από τρεις δεξιές δημαρχίες που άφησαν το δήμο στην ψάθα. Είναι εντυπωσιακό πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα, πόσα δανείστηκε ο Δήμος, τι τεράστια σπατάλη υπήρχε και πόσο δύσκολο ήταν να συνεφέρει κανείς τα οικονομικά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και για μία ακόμα φορά επέκρινε τη διαδικασία ανάδειξης του αντιπάλου του για τον κορυφαίο δήμο της χώρας, από τη Νέα Δημοκρατία.

«Αντί να σκεφτούν ποιος είναι ο σωστός άνθρωπος για τον δήμο, άρχισαν ένα αλισβερίσι του ‘πάρε εσύ αυτό, να πάρω εγώ εκείνο’», παρατήρησε και έκανε λόγο για νοοτροπία φεουδαρχών με απώτερο στόχο τη διατήρηση της εσωκομματικής ηρεμίας στην Πειραιώς.

Αυτό που έγινε είναι παζάρι, σχολίασε χαρακτηριστικά, «δεν έχει σχέση με μας. Εμείς ζούμε στην Αθήνα, δουλεύουμε στην Αθήνα, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην Αθήνα, δεν θέλουμε η Αθήνα να γίνεται ούτε πολιτικό παζάρι ούτε να έρχεται ο καθένας εδώ, να περνά μια τετραετία και να φεύγει την επόμενη μέρα λες και δεν έγινε τίποτα, για να πάει στην επόμενη θέση. Γιατί; Διότι καταντάει ο Δήμος της Αθήνας να γίνεται μια βιτρίνα κι ένα όχημα. Φτιάχνονται χρωματιστά πεζοδρόμια, τραβάμε και δυο κάγκελα, κάνουμε και δυο σιντριβάνια και λέμε ότι κάναμε έργο στην Αθήνα. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να έχουμε Δημάρχους που νοιάζονται για την πόλη και κυρίως νοιάζονται για τον πολίτη που ζει και δουλεύει εδώ».

Για το ζήτημα της ανομίας σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, ο κ. Γερουλάνος δεσμεύθηκε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να φύγει ο φόβος από κάθε αθηναίο δημότη.

Όπου έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της ασφάλειας, έγινε επειδή συνεργάστηκαν το κεντρικό κράτος, η περιφέρεια, ο δήμος και οι δημότες, τόνισε, γιατί όπως επεσήμανε, αν αφαιρέσεις τους δημότες από την επίλυση τότε ό,τι κι αν βρεις σαν λύση είναι παροδικό.

Ειδικά για την περιοχή των Εξαρχείων, υποστήριξε πως έχει δαιμονοποιηθεί, καθώς υπάρχουν άλλες γειτονιές στην Αττική που είναι πολύ πιο βίαιες. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε, η κεντρική πολιτική σκηνή χρησιμοποιεί τα Εξάρχεια ως παράδειγμα προς αποφυγήν και τα δαιμονοποιεί. Τα Εξάρχεια, όμως, σημείωσε, δεν είναι παρά μία ακόμη γειτονιά της Αθήνας και έτσι πρέπει να τα δούμε.

Αντίστοιχα για την κατάσταση στο Πεδίο του Αρεως, ο κ. Γερουλάνος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα θέμα του δυσκολεύεται να καταλάβει ο απλός πολίτης.

«Ο λόγος είναι διότι δεν μπορεί να καταλάβει και σωστά, γιατί ένας πνεύμονας πρασίνου στην Αθήνα, δεν είναι αρμοδιότητα, δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Παράδειγμα, πας σ’ ένα πάρκο και κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Και λες ‘μα τι γίνεται εδώ, πού είναι ο Δήμαρχος;’. Η πρώτη σου αντίδραση είναι ‘πού είναι ο Δήμαρχος’. Το ίδιο αν πας σ’ ένα δρόμο που έχει λακκούβες. Αν τώρα σου πει ο Δήμαρχος ‘συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητά μου, είναι της Περιφέρειας’ και ισχύει, ο πολίτης θα πει ‘παιδιά δε μ’ ενδιαφέρει εμένα ποιανού είναι, θέλω ένα πάρκο που λειτουργεί, θέλω ένα δρόμο χωρίς λακκούβες’».

«Αυτό πρέπει να το εξασφαλίσουμε», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και όπως είπε, αρχή του είναι ότι «αυτό που οι δημότες καταλογίζουν στο δήμαρχο, πρέπει να είναι στην ευθύνη του». Και αν αυτό δεν γίνεται για κάποιους λόγους, «τότε ο δήμαρχος πρέπει να είναι ο συντονιστής, ώστε οι δυνάμεις που χρειάζονται για να λύσουν τα προβλήματα, να είναι εκεί για να τα λύσουν». Γιατί «εκείνος είναι που πρέπει να λογοδοτεί».

The post Γερουλάνος: Παζάρι της ΝΔ η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα