O Κοτζιάς επανέρχεται: «Πόντιος Πιλάτος» ο Τσίπρας – δεν με στήριξαν επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Οσοι περίμεναν ότι η υπόθεση με την αποχώρηση-αποπομπή του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών πέρασε και ξεχάστηκε, διαψεύστηκαν. Ο κ. Κοτζιάς έδειξε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει την όλη ιστορία να βγει από την πολιτική ατζέντα και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «24/7» την Τετάρτη, άφησε εκ νέου αιχμές για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των άλλων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε δεν τον στήριξαν στην αντιπαράθεσή

του με τον Πάνο Καμμένο, επειδή «ήμουν δημοφιλής υπουργός χωρίς να είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, το οποίο δρομολόγησε την παραίτησή του αλλά και για τη σχέση του με τον υπουργό Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Οταν κάποιος υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική πρέπει να υπάρχει δημόσια υπεράσπισή της. Αυτό δεν έγινε στο υπουργικό συμβούλιο μετά το οποίο παραιτήθηκα. Μια σειρά από καμπάνιες για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγιναν ποτέ. Επρεπε να γίνει καμπάνια στη Μακεδονία, διακαναλική στη βόρεια Ελλάδα, δεν έγιναν για να μην ενοχληθεί ο κυβερνητικός εταίρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του προς τον κ. Τσίπρα αλλά και προς τους άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους εγκάλεσε ότι δεν τον στήριξαν επειδή δεν είναι μέλος του κόμματος (ως γνωστόν ο κ. Κοτζιάς είναι επικεφαλής της κίνησης (Πράττω»).

«Σέβομαι την πολιτική διαφωνία αλλά είναι φτηνιάρικο να ανάγονται σε προσωπικές διαμάχες. Ο Πλουμπίδης δεν πήγε στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή κάποιος δεξιός τον έβριζε. Ο Πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο», είπε, για να συμπληρώσει: «Ζήτησα τα πρακτικά εκείνου του υπουργικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μου είπε ότι δεν γίνεται, κρατιούνται λίγο καιρό μετά γίνεται μια σύνοψη και πάνε στο αρχείο. Μου έκανε εντύπωση ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο κανείς δεν έκανε κριτική στον κ. Καμμένο αλλά σε μένα. Τους είπα ότι αν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον άφηναν να μου επιτεθεί με αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε».

Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρακρατικά κέντρα που βρίσκονταν πίσω από τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και απροθυμία της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τις καταγγελίες του για απειλές εναντίον του.

«Στις νόμιμες και δημοκρατικά αναγκαίες διαδηλώσεις εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών υπήρχαν συνθήματα, όπως “φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια”, ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στην Ενδιάμεση Συμφωνία, στις σχέσεις καλή γειτονίας. Δεν έπρεπε κάποιος εισαγγελέας να ζητήσει λογαριασμό;» διερωτήθη ο Κοτζιάς, για να συμπληρώσει: «Εχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει ενιαίο κέντρο. Πιθανώς χρηματοδοτούνται από παρακρατικές δομές, ίσως από κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες, αυτοί που παίρνουν τα λεφτά ξέρουν από πού τα παίρνουν».

Ακολούθως ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην απέλαση των ρώσων διπλωματών το περασμένο καλοκαίρι, αποδίδοντάς την σε εντολή του Μαξίμου. «Ηταν εντολή του Πρωθυπουργού η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η υπόθεση ξεπερνούσε τη διπλωματία. Υπήρχε ένα περιβάλλον που με έβλεπε με περίεργο τρόπο. Τους ενοχλούσε ότι ήμουν δημοφιλής υπουργός χωρίς να είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο τα υπογράφω αλλά είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του απέναντί μου. Εγώ ζήτησα μετά την έξοδο από τα μνημόνια να περάσουμε από μια κυβέρνηση σωτηρίας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο,τι δηλαδή λέει και ο ίδιος στην Ευρώπη».

The post O Κοτζιάς επανέρχεται: «Πόντιος Πιλάτος» ο Τσίπρας – δεν με στήριξαν επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα