Τομογράφοι – δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε εξέλιξη η προμήθεια των ασθενοφόρων

Η εκδήλωση «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είχε μία είδηση που έγινε γνωστή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που ήταν παρών και μίλησε στην εκδήλωση: Με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος θα αγοραστούν τρία pet scans, για τις ποζιτρονικές τομογραφίες που ανιχνεύουν μεταστάσεις και βοηθούν τους γιατρούς στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών. Θα τοποθετηθούν σε Λάρισα, Κρήτη

και Ιωάννινα. Επίσης θα αγοραστούν με τη δωρεά τέσσερα Baby Κυκλοτρόνια, τα οποία θα παράγουν το ραδιενεργό φάρμακο που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι τομογραφίες. Αυτά θα πάνε σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη και Ιωάννινα. Η εξοικονόμηση κόστους θα είναι τεράστια. Σκεφτείτε ότι το κόστος για το ραδιενεργό φάρμακο σήμερα είναι περί τα 700 ευρώ ανά εξέταση ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αγγίζει τα 200 ευρώ…

Παράλληλα ήδη έχει δρομολογηθεί να αγοραστούν με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής ένα pet scan στο Ογκολογικό των Αγίων Αναργύρων καθώς και δύο Baby Κυκλοτρόνια στην Αθήνα. Ετσι θα καλυφθούν οι ανάγκες των καρκινοπαθών σε όλη τη χώρα για αυτή την καθοριστική εξέταση για την εξέλιξη της θεραπείας τους.

Ενας από τους μεγάλους στόχους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον χώρο της υγείας βέβαια, είναι και η ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει καταρχάς στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων.

Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον €14 εκατομμυρίων.

The post Τομογράφοι – δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε εξέλιξη η προμήθεια των ασθενοφόρων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα