Πρόσφατα αποφυλακισθείς άλλα όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρα Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Σε αυτή διευκρινίζει ότι ο σεσημασμένος τοξικομανής είχε μεν αποφυλακιστεί πρόσφατα αλλά με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και όχι αυτές του πολυσυζητημένου νόμου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο της 32χρονης εφοριακού, είχε φυλακιστεί το 2011 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

σε 20ετή κάθειρξη. Η δίκη του έγινε το 2017 σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε τελεσίδικη ποινή κάθειρξης 12 χρόνων. Αποφυλακίστηκε μετά από εννέα χρόνια σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Ποτάμι: Να μας υποδείξει ο Κοντονής το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι καλούσε τον υπουργό να «υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ΄όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ρωτάμε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντoνή να μας υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ΄όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στο Β΄ νεκροταφείο Αθηνών. Διαφορετικά και αυτός ο κατηγορούμενος θα έχει αποφυλακιστεί αυτόματα με τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου», επισημαίνετο στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

The post Πρόσφατα αποφυλακισθείς άλλα όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα