Θρίλερ στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ – πώς σώθηκαν οι δύο αστροναύτες [video]

Ενα θρίλερ που έφερε μνήμες από τις καταστροφές των διαστημικών λεωφορείων εκτυλίχθηκε στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Ευτυχώς ο αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν που επέβαιναν στο σκάφος Soyuz MS-10 που εκτοξεύτηκε το πρωί με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εγκατέλειψαν εγκαίρως τη διαστημική κάψουλα και η κατάστασή τους είναι καλή, όπως ανέφερε NASA.

Και το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οι

δύο αστροναύτες προσγειώθηκαν στο Καζακστάν και είναι «ζωντανοί».

«Είναι ζωντανοί, δόξα τω Θεώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Γιατροί που έφθασαν στο σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του Σογιούζ είπαν πως οι δύο αστροναύτες δεν έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια πηγή.

Το Σογιούζ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στην πόλη Τζεζκαζγκάν, στο κεντρικό Καζακστάν, μετά τη βλάβη που παρουσίασε ένας κινητήρας του σκάφους μετά την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δική του πηγή, ανέφερε πως η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές μετά το ατύχημα.

Ο αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν κατά την έναρξη του ταξιδιού

Οπως ανέφερε ρώσος αξιωματούχος στο Tass, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι εφοδιασμένος με επαρκείς προμήθειες και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω του ατυχήματος και της αναστολής των πτήσεων.

The post Θρίλερ στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ – πώς σώθηκαν οι δύο αστροναύτες [video] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, Μπαϊκονούρ –, [video],thriler, baikonour –, [video]