Ο Ρότζερ Γουότερς δίχασε το κοινό στη Βραζιλία: «Νεοφασίστας ο Μπολσονάρο»

«Νεοφασίστα» χαρακτήρισε τον Ζαΐχ Μπολσονάρο που δίνει τη μάχη για την προεδρία της Βραζιλίας ο Ρότζερ Γουότερς. Το ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Pink Floyd έσωσε συναυλία στο Σάο Πάολο όπου παρομοίασε τον Μπολσονάρο με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Νάιτζελ Φάρατζ και τον Βίκτορ Ορμπαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, η αναφορά του Γουότερς στον λαϊκιστή διεκδικητή της προεδρίας στην Βραζιλία

έφερε κραυγές υποστήριξης αλλά και μερικές αντιδράσεις στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μπολσονάρο επικράτησε άνετα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το Σάββατο με περίπου 50 εκατομμύρια ψήφους ενώ θα αντιμετωπίσει τον κεντροαριστερό Φερνάντου Αντάντ στις 28 Οκτωβρίου.

«Εχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες. Οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιον θέλετε να είναι ο νέος σας πρόεδρος» είπε ο Γουότερς απευθυνόμενος σε ένα κοινό 45.000 ανθρώπων.

«Γνωρίζω ότι δεν είναι δουλειά μου αλλά πρέπει να πω ότι είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο» πρόσθεσε ο μουσικός ενώ ακολούθησαν κραυγές επιδοκιμασίας αλλά και αποδοκιμασίας.

«Ως κάποιος που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα -και αυτά περιλαμβάνουν το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας- θα προτιμούσα να μην ζω κάτω από από τις διαταγές κάποιου που πιστεύει ότι οι στρατιωτικές δικτατορίες είναι ένα καλό πράγμα. Θυμάμαι τις άσχημες ημέρες του παρελθόντος -με τις στρατιωτικές δικτατορίες στην Λατινική Αμερική- και ήταν πολύ άσχημο» κατέληξε ο Γουότερς.

Τα πολιτικά μηνύματα του πάντα θαρραλέου Ρότζερ Γουότερς δεν σταμάτησαν εκεί. Σε κάποια άλλη στιγμή της συναυλίας, το όνομα του Μπολσονάρο εμφανίστηκε στην οθόνη πίσω από την σκηνή δίπλα στα ονόματα του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπαν και της Μαρίν Λεπέν με την επισήμανση-προειδοποίηση «ο νεοφασισμός αναπτύσσεται».

Η φράση #EleNão (#ΟχιΑυτός) που χρησιμοποιείται από την καμπάνια κατά του Μπολσονάρο, επίσης εμφανίστηκε στην οθόνη.

Ενα κομμάτι του κοινού επιδοκίμασε τα πολιτικά μηνύματα του ιδρυτή των Pink Floyd ενώ υπήρχαν και κάποιοι που άρχισαν να βρίζουν τον μουσικό και να φωνάζουν συνθήματα. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ενδεικτικές του κλίματος διχασμού που επικρατεί στην Βραζιλία. Αλλωστε οι αναλυτές κάνουν λόγο για τις πιο σημαντικές εκλογές στην Ιστορία της χώρας.

The post Ο Ρότζερ Γουότερς δίχασε το κοινό στη Βραζιλία: «Νεοφασίστας ο Μπολσονάρο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα