Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές για τη συνταγματική αναθεώρηση

Μια είδηση που αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα, έγινε γνωστή από σκοπιανά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη: Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, φέρεται να έχει εξασφαλίσει ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οπως αναφέρει η Σερβική Ραδιοτηλεόραση, το αλβανόφωνο

τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, «ΑLSAT-M», μετέδωσε ότι 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE) συμφώνησαν να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Telma είχε αναφερθεί σε έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης που φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τον Ζάεφ.

Από το VMRO πάντως διαψεύδουν την είδηση, παρατηρώντας ότι είναι «μάλλον απίθανο κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης να αντιταχθεί στη βούληση του λαού της ΠΓΔΜ, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου».

«Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και είναι ξεκάθαρη», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ντίμτσε Αρσόφκσι, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές μας έχουν δηλώσει πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Σε κάθε περίπτωση, αν από την ΠΓΔΜ ψηφιστεί η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας (από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία»), είναι η σειρά της Αθήνας να πράξει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ, Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει στη Βουλή η συμφωνία. Και εκεί να δούμε τι θα κάνουν οι Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Αλλά και οι βουλευτές του Ποταμιού.

The post Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές για τη συνταγματική αναθεώρηση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα