Ο γάτος-επίτιμος δήμαρχος… στην Αλάσκα δεν είναι πια μαζί μας

Ο Στουμπ υπήρξε επίτιμος δήμαρχος του χωριού Ταλκέετνα στην Αλάσκα. Εδώ και είκοσι χρόνια, από την γέννησή του το 1997 έως και τον θάνατό του στις 21 Ιουλίου του 2017, ηγείτο του δημοτικού συμβουλίου.

Ηταν σταρ, υπήρξε η τουριστική ατραξιόν του μόλις 900 ανθρώπων μικρού αυτού τόπου. Τα ΜΜΕ τρελαινόντουσαν με την περίπτωσή του. Εχει μέχρι και αφιερωμένη στα κατορθώματα του καταχώρηση στη Wikipedia.

O
δήμαρχος του χωριού διαφημίζει τοπική αμερικανική Pub… Facebook/Stubbs Mayor Cat

Η ανθρώπινη οικογένειά του στο δισέλιδο μήνυμα της υπογράμμισε τον δυναμικό του χαρακτήρα: «Ήταν μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του». Ο δήμαρχος-γάτος… λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, «κοιμήθηκε» τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφήνοντας ακέφαλο το χωριό. Είχε επιβιώσει επίθεσης σκύλου τον Αύγουστο του 2013, όταν και νοσηλεύτηκε επί εννέα ημέρες σε τοπικό κτηνιατρικό κέντρο με βαριά τραύματα στον πνεύμονα και κάταγμα στο στέρνο.

Όπως μας ενημερώνουν τα τοπικά μέσα, ο Στουμπ αρεσκόταν να πίνει νερό με βότανο νεπέτα από ποτήρι κρασιού. Του άρεσαν τα χάδια αλλά όπου χρειαζόταν ήταν αυστηρός.

Οπως γράφεται, οι κάτοικοι παρά τον πόνο και τη θλίψη για το χαμό του αγαπημένου τους δημάρχου, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές… με πιθανούς αντικαταστάτες. Γάτος ονόματι Ντενάλι αποτελεί τον βασικό μνηστήρα της θέσης, με τους κατοίκους να δηλώνουν: «στην Ταλκέετνα θα έχουμε σύντομα εκλογές»…

Οι πολιτικές βλέψεις του Στουμπ έφθαναν μέχρι τον Λευκό Οίκο Facebook/Stubbs Mayor Cat

The post Ο γάτος-επίτιμος δήμαρχος… στην Αλάσκα δεν είναι πια μαζί μας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα