Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Φώτης Παπαδόπουλος

Ηταν ευρύτερα γνωστός στον αναρχικό χώρο, στον Ρήγα Φεραίο αλλά και στο γκέι κίνημα στις πολιτικά κομβικές δεκαετίες του 1980 και του ’90. Ο Φώτης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος και ακτιβιστής, με μια ιδιαίτερη ματιά στα πράγματα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών.

Γεννημένος το 1967 ξεκίνησε να γράφει από πολύ νέος σε λογοτεχνικά περιοδικά του ευρύτερου χώρου των Εξαρχείων, διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Πρόσωπα» όπως και σε άλλα νεανικά περιοδικά ποικίλης ύλης ενώ παράλληλα έγραφε μουσική και στίχους. Τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με την έκδοση του περιοδικού

«heteron ½» ενώ δραστηριοποιήθηκε στο αντιαπαγορευτικό κίνημα. Εγραψε και εξέδωσε το βιβλίο με το τίτλο «Καναβάτσο». Ηταν επίσης ο μπλόγκερ physiodifis.

Την είδηση του θανάτου του Φώτη Παπαδόπουλου έκανε γνωστή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook. «Ενας “καταραμένος” είναι, που βαρέθηκε να ακούει τις ιστορίες των άλλων και είπε να γράψει τη δική του» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης επικαλούμενος μια παλαιότερη συνάντηση και μια τολμηρή συνέντευξη που του είχε δώσει.

The post Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Φώτης Παπαδόπουλος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα