Μετά τη βόμβα στο σπίτι του Σόρος, εκρηκτικά σε Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον

Τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων με παραλήπτες τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την Τετάρτη η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, δύο μόλις ημέρες μετά το πακέτο που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

BREAKING: Secret Service intercepts suspicious packages addressed to the residences of former President

Obama and former First Lady Hillary Clinton. Working with our law enforcement partners on the investigation. Our Statement: https://t.co/lJdTn04KmI

— U.S. Secret Service (@SecretService) October 24, 2018

Όπως διευκρινίζεται το ένα από τα δέματα είχε παραλήπτη την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στη οικία των Κλίντον στην κομητεία του Γουέτσεστερ, και εντοπίστηκε στις 23/10, ενώ το δεύτερο τον τέως πρόεδρο Ομπάμα και εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας στην Ουάσιγνκτον.

Αμφότερα τα πακέτα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους ρουτίνας που γίνονται από την Υπηρεσία και αναγνωρίστηκαν ως πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ κανένα δεν έφθασε στον προορισμό του, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους New York Times, το πακέτο που βρέθηκε στην οικία των Κλίντον, είναι παρόμοιο με το πακέτο-βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε γνωστό ότι για τον ίδιο λόγο (εντοπισμό ύποπτου δέματος) εκκενώθηκε το Time Warner Center στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ειδησεογραφικού δικτύου CNN. Μετά την εκκένωση το δίκτυο συνέχιζε να εκπέμπει μέσω των εγκαταστάσεών του στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN, έχει εντοπιστεί και τρίτο πακέτο με τελικό προορισμό τον Λευκό Οίκο, αν και η πληροφορία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές.

LATEST: Time Warner building in New York evacuated after suspicious package found just before 10 AM ET – NYPD pic.twitter.com/o6K4XIyWB9

Reuters Top News (@Reuters) October 24, 2018

Time Warner Center in New York City evacuated because of suspicious package https://t.co/F2msomZB6b

CNBC (@CNBC) October 24, 2018

Αμεση ήταν η καταδίκη της απειλητικής ενέργειας,με στόχο την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα, από τον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για τρομερές πράξεις, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης, τόνισε η εκπρόσωπος του προέδρου Τραμπ, διαβεβαιώνονας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς» αποστολείς των δεμάτων.

The post Μετά τη βόμβα στο σπίτι του Σόρος, εκρηκτικά σε Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα