Τσακαλώτος: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στις αγορές για 2,5 χρόνια

Η Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο να βγει στις αγορές τα επόμενα δύο χρόνια, την ώρα μάλιστα που επικρατεί αναστάτωση λόγω της Ιταλίας ή της Τουρκίας, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο υπουργός σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και για το λόγο αυτό «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια» με την έκδοση

ομολόγων.

Θα περιμένουμε, είπε ακόμη, να περάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία.

Σημειώνεται μόλις χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε και αυτός ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ακόμη να βγει στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων από το 2019, ο υπουργός επισήμανε ότι η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης των συντάξεων «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων».

«Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», εξηγεί.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης». Προβλέπει ότι η ανάπτυξη το 2018 θα φτάσει το 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019 – ή και περισσότερο».

«Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές», συνέχισε ο υπουργός, «θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων».

The post Τσακαλώτος: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στις αγορές για 2,5 χρόνια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα