Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα: «Δεν θα επιτρέψουμε νέα παρενόχληση στην Ανατολική Μεσόγειο»

Το κλίμα έντασης γύρω από τις έρευνες του «Barbaros» στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και γύρω από την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο συντηρεί σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu τονίζει μεταξύ άλλων: «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε ερώτηση για το θέμα

12 των μιλίων ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι, αν ληφθούν αποφάσεις που είναι αντίθετες στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ακόμη, σημείωσε ότι «η ελπίδα μας είναι να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα του ενός ή του άλλου, να υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες και να επικρατεί η σωφροσύνη».

«Στην περίπτωση που θα ληφθεί μία απόφαση η οποία είναι αντίθετη στις συμφωνίες, στο διεθνές δίκαιο και στην καλή γειτονία είναι ξεκάθαρο το τι θα πράξουμε. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι δεν θα επιτρέψουμε με τίποτε κανένα τετελεσμένο σε αυτό το θέμα», προσέθεσε.

Σχετικά με το «Barbaros» δήλωσε: «Τα πολεμικά πλοία μας εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση. Οποιοδήποτε σχέδιο, σε αυτή την περιοχή, το οποίο δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ” (εννοεί την τουρκοκυπριακή πλευρά) , δεν έχει πιθανότητα και δυνατότητα επιβίωσης ή επιτυχίας».

Τέλος, ο κ. Ακάρ ανέφερε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας καταρχήν στο ζήτημα της αποτρεπτικότητας του στρατού και των ενόπλων δυνάμεών μας. Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο δίχως να μετατρέπονται σε θερμή σύγκρουση».

The post Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα: «Δεν θα επιτρέψουμε νέα παρενόχληση στην Ανατολική Μεσόγειο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα