Η ΝΔ διεκδικεί την «πατρότητα» της υπόθεσης Παπαντωνίου

«Oι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου ανοίχτηκαν το 2012».

Με τη λακωνική αυτή υπενθύμιση προτίμησαν υψηλόβαθμες πηγές της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάσουν τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με την προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Προφανώς, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις κατά τον νόμο εναντίον του, για να υπογραμμίσουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αμφισβητεί την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Αμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του Μαξίμου στη διαρροή της Πειραιώς, με κυβερνητικές πηγές να υπενθυμίζουν με τη σειρά τους ότι

μόλις «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης».

«Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους», σημειώνουν οι πηγές του Μαξίμου και καταλήγουν σε αιχμηρό τόνο:

«Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη».

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς για το θέμα στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Ο δικαστικός έλεγχος του κ. Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών. Για να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, προφανώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρχαν λόγοι που την καθιστούσαν αναγκαία».

Μαξίμου: «Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους»

Σε νέα ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το Μαξίμου κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και το Κίνημα Αλλαγής να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν:

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν. Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης», τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

The post Η ΝΔ διεκδικεί την «πατρότητα» της υπόθεσης Παπαντωνίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα