Λονδίνο: Aυτοκίνητο κατά πεζών έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αρκετοί τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ενας άνδρας έχει ήδη συλληφθεί με την βοήθεια των περαστικών. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καθώς και οι ιατρικές υπηρεσίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Car ‘PLOUGHS INTO PEDESTRIANS’ in London. This is the suspect, who gets arrested pic.twitter.com/FiirNDHybi

Voice of Europe (@V_of_Europe) October 7, 2017

Τα κίνητρα του δράστη είναι, προς το παρόν, άγνωστα.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα με την Σκότλαντ Γιαρντ να είναι πιο κοντά στο δεύτερο ενδεχόμενο.

Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό, να επικοινωνεί μαζί της, ενώ αναφέρει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες.

Incident in Exhibition Road, near Albert Museum https://t.co/DSZBtD7xQdpic.twitter.com/AHwFKYkHzS

Metropolitan Police (@metpoliceuk) October 7, 2017

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από έξι περαστικούς -ένας εκ των οποίων κρατούσε από το χέρι και την μικρή κόρη του, ηλικίας 4 με 5 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στον κόσμο και στη συνέχεια βγήκε από αυτό και άρχισε να τρέχει.

Μία από τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο. Μία τραυματισμένη γυναίκα ανάμεσα σε αστυνομικούς (REUTERS/ Peter Nicholls)

«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ενας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή (REUTERS/ Peter Nicholls)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το μαύρο Toyota Prius, που έπεσε πάνω στους περαστικούς, είχε άδεια ταξί. Η «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε, όταν έπεσε πάνω σε δύο άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Το αυτοκίνητο του δράστη (Twitter)

Σε νεώτερη ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι το περιστατικό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν αντιμετωπίζεται, προς το παρόν, ως τρομοκρατικό.

The post Λονδίνο: Aυτοκίνητο κατά πεζών έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα