Μαραθώνιο… χάσμα: Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού για την ημερομηνία των εκλογών

Διευρύνεται το μέτωπο ή κατά άλλους το χάσμα που έχει ανοίξει σχετικά με την διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στον νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς – αυτή τη φορά, για τις ημερομηνίες των εκλογών.

Το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής άφησε αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά, επαναφέροντας την πρόταση του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, να μην υπάρξει εκλογική διαδικασία στις 12 Νοεμβρίου λόγω του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού ανέφερε:

«Για τον μεγάλο

μαραθώνιο της Αθήνας, το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά λέει: »Θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του κέντρου». Μα, καλά, δεν έχουν ούτε έναν νέο που να έχει πάρει μέρος στον μαραθώνιο; Ούτε έναν; Έλεος!

Ως προς την ουσία τώρα. Όντως η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν οι εκλογές άρον άρον στις 15 και 22 Οκτωβρίου και με επιμονή του Ποταμιού συμφωνήθηκε να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για μια εκλογή μαζική και τεχνικά άρτια. Και από τον Νοέμβρη εξαιρέσαμε την 12η του μηνός, καθότι, όπως έγραψε και ο Σταύρος στο Facebook του (από τις 9 Σεπτέμβρη) τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες των εκλογών έχουν συμφωνηθεί και ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του Μαραθωνίου. Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Είναι η ώρα της πολιτικής»

Από την Σεβαστουπόλεως, ανταπάντησαν:

«Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα κίνημα ανοιχτό και μεγάλο»,

Στην «μάχη» ρίχτηκε αργότερα και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς που έγραψε στο Facebook:

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι πόσο εκτός πραγματικότητας είμαστε εμείς οι πολιτικοί. Διάβασα την ανακοίνωση του επιτελείου της κυρίας Γεννηματά για τις ημερομηνίες των εκλογών του νέου φορέα και έμεινα έκπληκτος. Ισχυρίζονται ότι στον Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 12 Νοέμβρη η κυκλοφορία «θα κοπεί για 3 ώρες σε ένα κομμάτι του κέντρου»!

Αφού δεν έχουν κάποιον να ρωτήσουν ας μπουν στο σάιτ του Μαραθωνίου. Οι δρόμοι της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9 το πρωί, έως τις 5:30 το απόγευμα (δηλαδή 8.30 ώρες). Θα διεξαχθούν 4 αγώνες. Ο μεγάλος Αυθεντικός Μαραθώνιος που ξεκινά από το Μαραθώνα. Οι δύο αγώνες των 5 χιλιομέτρων -ένας το πρωί και ένας το απόγευμα- ενώ υπάρχει και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων.

Αλλά η ανακοίνωση των ανθρώπων της Χαριλάου Τρικούπη είναι αποκαλυπτική και σε ένα άλλο σημείο. Ομολογούν ότι η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν εκλογές 15 και 22 Οκτωβρίου! Αν δεν αντιδρούσε δηλαδή το Ποτάμι, την Κυριακή που έρχεται θα είχαμε εκλογές! Χωρίς ενημέρωση του κόσμου , χωρίς ντιμπέιτ, χωρίς αντιπαραθέσεις των υποψηφίων στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Μια fast track διαδικασία για τους λίγους και μιλημένους. Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ αν μας ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου μεγάλου προοδευτικού Κινήματος, πρέπει να συντονίσουμε τους ρυθμούς μας με τη ζωντανή πραγματικότητα της πόλης, της χώρας και των ανθρώπων της. Και αυτό θα γίνει. Πάρτε το απόφαση!»

Παρέμβαση και από τον Γιώργο Καμίνη

Το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Καμίνη για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε:

«Η διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα δημιούργησε, μετά από καιρό, σημαντικές προσδοκίες στον προοδευτικό κόσμο της χώρας: νοιώσαμε όλοι πως κάτι αλλάζει και αξίζει να συμμετέχουμε. Έκτοτε δυστυχώς, οι αναβολές, οι τακτικισμοί, η ασάφεια και οι κοκορομαχίες κινδυνεύουν να στερήσουν από τον κόσμο αυτήν ακριβώς την ελπίδα. Οφείλουμε να τελειώσουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική εισήγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την οριστική ημερομηνία που διασφαλίζει την αδιάβλητη και επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών»

The post Μαραθώνιο… χάσμα: Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού για την ημερομηνία των εκλογών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα