Κλείνει επ’αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη

Εγινε διάσημη από μια ταινία και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε μαγνήτης για χιλιάδες τουρίστες που περνούσαν από εκεί για την όντως εντυπωσιακή ομορφιά της.

Αλλά η παραλία Μάγια στη Ταϊλάνδη κινδυνεύει από την ίδια τη δημοφιλία της και για να τη διατηρήσουν οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να απαγορεύσουν επ’ αόριστο την πρόσβαση των τουριστών.

Η ακτή με την λεπτή άμμο και τα νησάκια είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Η Παραλία». Ο ήρωας που υποδυόταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε βρει εκεί τον παράδεισο που πάντα έψαχνε.

Από το 2000, όταν

κυκλοφόρησε η ταινία, ως σήμερα οι επισκέπτες αυξάνονταν συνεχώς έστω και αν η μόνη πρόσβαση γίνεται με πλοιάριο. Μέχρι και 5.000 άνθρωποι έφταναν καθημερινά σε μια παραλία που ασφυκτιούσε.

Φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, σημειώνει το AFP, και οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν τη Μάγια για τέσσερις μήνες ώστε να ανακάμψει.

Η ζημιά από τις ορδές των τουριστών στην παραλία, τα κοράλλια και τα φυτά της ήταν τελικά πολύ μεγάλη οπότε το προσωρινό κλείσιμο μετατράπηκε σε μόνιμο –μέχρι νεοτέρας- από την 1η Οκτωβρίου.

Πόσο θα χρειαστεί η αποκατάσταση στο φυσικό είναι άγνωστο αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι μόνο οι τουρίστες που επιβαρύνουν την κατάσταση, αλλά και η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι η μόνη χώρα της περιοχής που παίρνει τέτοια μέτρα. Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες σπεύδουν να πάρουν ανάλογα μέτρα.

The post Κλείνει επ’αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα