«Επανάσταση Κέμνιτς», ο ακροδεξιός πυρήνας που σχεδίαζε να αιματοκυλίσει τη Γερμανία

Η Ακροδεξιά δεν βρίσκεται απλώς σε άνοδο στη Γερμανία, αλλά πλέον συστήνει και πυρήνες δράσης που απειλούν να αιματοκυλίσουν τη χώρα.

Την περασμένη Δευτέρα η γερμανική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα ηλικίας 20 έως 30 ετών -όλοι τους νεοναζί σκίνχεντ- που φέρονται να συγκρότησαν μια τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία «Revolution Chemnitz» («Επανάσταση του Κέμνιτς»).

Η ομάδα αυτή, που κατά πάσα πιθανότητα συστάθηκε μετά τα επεισόδια κατά αλλοδαπών στις 26 Αυγούστου στην ομώνυμη γερμανική πόλη, σχεδίαζε σύμφωνα με την εισαγγελία να εξαπολύσει επιθέσεις τόσο κατά μεταναστών,

όσο και κατά γερμανών πολιτικών με φιλομεταναστευτική στάση.

Γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε με βεβαιότητα πως ο ακροδεξιός αυτός πυρήνας είχε ήδη συγκροτηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προλάβει να οργανωθεί και να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίθεση ανήμερα της εορτής της ενοποίησης της Γερμανίας, αύριο Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.

Η γερμανική αστυνομία συλλαμβάνει άνδρα ύποπτο για τη σύσταση ακροδεξιάς μαχητικής οργάνωσης στο Κέμνιτς (REUTERS/Vincent Kessler)

Στο πλαίσιο αυτό, οι επίδοξοι τρομοκράτες είχαν ήδη επιχειρήσει να προμηθευτούν και αρκετά ημιαυτόματα όπλα.

Για τον λόγο αυτόν, και λόγου του φόβου των αρχών πως το δίκτυο ίσως να είναι ακόμη μεγαλύτερο, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε πως θα υποβληθούν σε έρευνα ορισμένα σπίτια καθώς και κάποιοι χώροι στη Σαξονία, ενώ συνολικά στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν πάνω από 100 άνδρες της σαξονικής αστυνομικής διεύθυνσης, καθώς και ειδικές δυνάμεις γειτονικών ομόσπονδων κρατιδίων.

Θυμίζουμε πως η πόλη Κέμνιτς αποτέλεσε το «θέατρο» εξαιρετικά βίαιων επεισοδίων στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν εκατοντάδες ακροδεξιοί, στο περιθώριο μιας ειρηνικής διαδήλωσης, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε μετανάστες, ενώ επιτέθηκαν και κατά ενός εβραϊκού εστιατορίου.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που ξέσπασαν τέλη Αυγούστου στο Κέμνιτς (REUTERS/Matthias Rietschel)

Μετά τα γεγονότα στο Κέμνιτς ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χανς Γκέοργκ Μάασεν, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία τους και μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το πόστο του.

Ο Μάασεν εμφανιζόταν να αμφιβάλλει για τη γνησιότητα ενός βίντεο που έδειχνε νεοναζί να χτυπάνε μετανάστες και αμέσως κατηγορήθηκε πως προσπαθεί να «ξεπλύνει» τους ακροδεξιούς.

Αμέσως έσπευσε τότε με επιστολή του προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Χορστ Ζεεχόφερ, να ξεκαθαρίσει ότι το βίντεο είναι γνήσιο και ότι τα σχόλιά του παρανοήθηκαν.

Το κακό όμως είχε ήδη γίνει…

The post «Επανάσταση Κέμνιτς», ο ακροδεξιός πυρήνας που σχεδίαζε να αιματοκυλίσει τη Γερμανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα