Στροφή της Μέρκελ προς τη μη περικοπή των συντάξεων – Ποιους όρους βάζει

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είναι κοντά στο κάνει δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την μη περικοπή των συντάξεων, θέτει ωστόσο δύο όρους.

Σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» την Τετάρτη επισημαίνεται ότι από το Βερολίνο ζητούν να αποδειχτεί χωρίς αμφισβήτηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα είναι 3,5% για το 2019.

Δεύτερον, η μη περικοπή των συντάξεων δεν θα πρέπει να είναι η αφετηρία για την ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ως

προς το γιατί γίνεται αυτή η στροφή, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν θα ήθελε και άλλη εστία αναταραχής στην Ευρωζώνη. Σταθμίζει για αυτό την κρίση στην Ιταλία και επιπλέον, δεν θα ήθελε να διαταράξει τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες της με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι για την στροφή της γερμανικής πλευράς είναι ενήμερος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, η μη περικοπή των συντάξεων θα εμφανιστεί ως ανταπόκριση σε αίτημα και της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το αργότερο έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

The post Στροφή της Μέρκελ προς τη μη περικοπή των συντάξεων – Ποιους όρους βάζει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα