Γενέθλια για τη ΝΔ στο Μπενάκη με αλλαγή σήματος

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι τελευταίες προετοιμασίες για τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που ετοιμάζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη, για τα 44α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα επιφυλάσσει και μία έκπληξη, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο σήμα του κόμματος, που θα αντικαταστήσει εκείνο που είχε εισάγει ο Αντώνης Σαμαράς το 2011 αφαιρώντας οριστικά τον ιστορικό πυρσό από το έμβλημα.

Χαρακτηριστικό διαφοροποιό

στοιχείο τότε ήταν οι δύο γραμμές σε πορτοκαλί και πράσινο χρώμα πάνω αριστερά από το όνομα «Νέα Δημοκρατία» (φωτ. κάτω).

Με το που είχε αναλάβει τα ηνία του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη προχωρήσει σε μία πρώτη αλλαγή στο σήμα του κόμματος στα social media, αφαιρώντας το χρώμα από την τεθλασμένη γραμμή.

Την Πέμπτη η αλλαγή, λέγεται, θα είναι εντυπωσιακή, με το λογότυπο να μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη χρήση, σηματοδοτώντας παράλληλα το άνοιγμα του κόμματος σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικών – κομματικών καταβολών.

Μέσω του νέου σήματος θα αποτυπώνεται η βούληση για ένα ανοιχτό κόμμα στη κοινωνία που θα παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και στις αξίες, ιδεολογικές και πολιτικές, πάνω στις οποίες πορεύτηκε διαχρονικά η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία. Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα», είχε τονίσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το σύνθημα της διεύρυνσης για μία παράταξη που ανοίγεται σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, με στόχο τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Η εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη θα γίνει παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των προέδρων, πρώην πρωθυπουργών, και ιστορικών στελεχών της παράταξης.

Στο πλαίσιό της ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επίσης την ευκαιρία να ανακοινώσει μία σειρά νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τη διοίκηση και θα μετέχουν στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος.

The post Γενέθλια για τη ΝΔ στο Μπενάκη με αλλαγή σήματος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα