Η ανάρτηση Πολάκη, το τραγούδι και οι αντιδράσεις

Σαν φωτιά που ενώ θα έπρεπε προοδευτικά να σβήνει, αυτή γιγαντώνεται δημιουργώντας νέες εστίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τακτική ευθείας αντιπαράθεσης (κάθε φορά σε διαφορετικό στόχο) και είτε με δηλώσεις είτε τοποθετήσεις στα social media να δημιουργεί πολιτικές εντάσεις.

Λίγα 24ωρα έπειτα από το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του σε κομματική εκδήλωση εναντίον των δικαστών, επέλεξε να κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

στην οποία, σχεδόν με άμεσο τρόπο, δείχνει να μην παίρνει πίσω τίποτα.

Επί λέξει, έγραψε: «Κι αυτό για όσους έπαθαν πανικό για την “προσβολή” των οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέος κράτους. Καλό ξημέρωμα».

Την παρούσα ανάρτηση συνόδευσε με το τραγούδι «Οι αστοί τρομάξανε» του Πάνου Τζαβέλα και η επιλογή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που οι στίχοι του είναι ενδεικτικοί («Και μες στο καρναβάλι, οι αστοί την πάθαν πάλι», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε, να χτίσουν τα παιδιά των εργατών»). Είναι προφανές πως ο Παύλος Πολάκης θέλει με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξει τον ισχυρισμό πως δέχεται επίθεση από κάθε λογής συμφέροντα.

Κουρουμπλής: «Δεν είναι προς θάνατον»

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την άποψη του κ. Πολάκη περί εμπλοκής πολλών δικαστών σε παραδικαστικό κύκλωμα, υπάρχουν υπουργοί που τάσσονται με το μέρος του υπουργό Υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο κ. Κουρουμπλής, επισήμανε:«Το ότι είπε κάτι που είναι κριτική στους Θεσμούς δεν είναι ότι δεν το δικαιούται. Η κριτική στους Θεσμούς μπορεί να γίνει».

Ερωτηθείς, δε, αν οι δηλώσεις ήταν λάθος, ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να απαντήσει «ναι ή όχι» λέγοντας ότι «θα μπορούσα να την είχα κάνει (σ.σ. τη δήλωση για τους δικαστές) με διαφορετικό τρόπο».

«Δεν είναι προς θάνατον όσα είπε ο Πολάκης» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής καλύπτοντας ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Επιπροσθέτως, επιτέθηκε στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας «τι δουλειά έχουν οι δικαστικές ενώσεις να ζητήσουν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας;».

Επίσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων, Δημήτρη Ασπρογέρακα, είπε: «Θα του έλεγα κι εγώ ότι θα πρέπει να δημοσιεύεται το πόθεν έσχες των δικαστών όπως των πολιτικών».

ΝΔ: «Το αυταρχικό πρόσωπο της παρέας Τσίπρα»

Οπως αναμενόταν, η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την ανάρτηση του κ. Πολάκη. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την εξής δήλωση: «Μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είμαστε απέναντί τους. Υπέρ της ενότητας των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της θεσμικής τάξης. Στις αλλεπάλληλες δηλώσεις πόλωσης και διχασμού στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ. Πολάκης, Φίλης και Κυρίτσης, αποκαλύπτεται ο αυταρχισμός και η αλαζονεία της ομάδας εξουσίας του κ. Τσίπρα. Μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντί τους. Υπέρ της ενότητας των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της θεσμικής τάξης. Καμία ανοχή στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία».

Γιανναδάκη: «Δεν είναι κριτική οι ύβρεις»

Ο αναβρασμός από τις δηλώσεις Πολάκη δεν φαίνεται να κοπάζει ούτε και στους δικαστικούς κύκλους. Η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη, τον κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού προς τους δικαστές.

«Δεν είναι κριτική οι ύβρεις και οι συκοφαντίες», τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, μιλώντας στο MΕGA για τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η εμπιστοσύνη στους δικαστές σε περίοδο κρίσης αποτελεί όχημα και για την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ετσι όπως διατυπώθηκαν οι απόψεις του κ. Πολάκη, δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη Δικαιοσύνη, τόνισε ακόμη η κ. Γιανναδάκη. «Οι δηλώσεις του δημιουργούν μια εικόνα ότι όλοι είναι διαβλητοί και μόνο αυτός έχει το αλάθητο», σχολίασε ακόμη, επισημαίνοντας ότι αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα- όπως αυτά που επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός- στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Πανούσης: «Αν ήταν μάγκας ο Πολάκης»

Για το θέμα πήρε θέση και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΜΕGA, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οταν κάνεις μια τέτοιου τύπου “μαγκιά” και αρχίζεις να καταγγέλλεις, πήγαινέ τα μέχρι το τέρμα. Οχι μετά να κάνεις μπρος πίσω, να λες εννοούσα άλλα. Αρα, λοιπόν, ή είσαι μάγκας ή δεν είσαι», σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Αυτές οι μαγκιές για να δημιουργήσεις ένα κλίμα κατά τη γνώμη μου βλάπτουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία κατ’ επέκταση».

Εξέφρασε την άποψη παράλληλα ότι η δικαιοσύνη «δεν είναι εργαλείο για να θέλει κάθε κυβέρνηση να τη χρησιμοποιήσει είτε για τα σκάνδαλα είτε για διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος».

«Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Οτι επηρεαζόταν τόσα χρόνια, επηρεαζόταν, μην κάνουμε τους τυφλούς. Αλλο το επηρεάζομαι και άλλο βάζω ένα σχέδιο αντιθεσμικής λειτουργίας κόντρα στη δημοκρατία», συμπλήρωσε.

The post Η ανάρτηση Πολάκη, το τραγούδι και οι αντιδράσεις appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα