Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση

17:41 1/8/2017 - Πηγή: Protagon

Η αναβάθμιση της Παιδείας είναι εθνική υπόθεση, απαιτεί συνεννόηση και νομοθετικό πλαίσιο με διάρκεια που υπερβαίνει κυβερνητικές θητείες, υπογράμμισε από το βήμα τη Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Αντίθετα σήμερα, τόνισε η κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖ/ΑΝΕΛ προχωρεί σε ένα ακόμη καταστροφικό βήμα, σκιαμαχεί με δήθεν εχθρούς και καταστρέφει ό,τι υπάρχει στον βωμό μιας δήθεν «αριστερής και φιλολαϊκής» πολιτικής.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου επιχειρείται ένας κρατικός και κομματικός εναγκαλισμός των ΑΕΙ και ο ίδιος ο υπουργός γίνεται ο «μεγάλος αφέντης». Οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση, υποστήριξε, γυρίζουν την ανώτατη εκπαίδευση δεκαετίες πίσω και καταστρέφουν ό,τι θετικό επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Στο σημείο αυτό η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις μεγάλες παρακαταθήκες που όπως σημείωσε, έχει αφήσει το ΠΑΣΟΚ με τους νόμους του για την Παιδεία και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι σήμερα έρχεται να καταργήσει τον νόμο του 2011, ώστε να επιτύχει έναν κομματικό εναγκαλισμό των ΑΕΙ, που υπονομεύει τη διεθνοποίηση των επιστημονικών ιδρυμάτων και αγνοεί την αναγκαία διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την οικονομία και την ανάπτυξη. Σήμερα, είπε, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρχεται να «ξηλώσει» τον Νόμο 4009/11, αδιαφορώντας για το ότι αυτός έγινε δεκτός με μια εντυπωσιακά μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, με 255 βουλευτές -ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα ως βουλευτές και υπουργοί της πλειοψηφίας θα πράξουν το ακριβώς αντίθετο, αυτοεξευτελιζόμενοι.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλίμα κάτω από το οποίο έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας λόγο για πολωτική διαδικασία που αφήνει αδιάφορη τη νέα γενιά. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, τόνισε και έστρεψε τα «πυρά της» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε κατά την ομιλία της η κ. Γεννηματά, «καλλιεργεί τον φόβο μέσα από τη μονοδιάστατη ανάδειξη των εστιών έντασης στην δημόσια εκπαίδευση. Μπορεί να συσπειρώνει έτσι το δικό της συντηρητικό ακροατήριο, αλλά όλο και απομακρύνεται από τα σημαντικά προβλήματα, ανάγκες και προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Δημόσια Εκπαίδευση», ενώ ταυτίζεται με εκείνους που εκμεταλλεύονται την απαξίωση των ΑΕΙ, για τα δικά τους οφέλη.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι συμφωνεί με τα δωρεάν μεταπτυχιακά των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση ότι «ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί δεν θα μακροημερεύσει», καθώς αμέσως μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ζητήσει την αλλαγή του.

Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε πως δεν επιτρέπεται καμία ανοχή σε φαινόμενα που -στο όνομα του ασύλου- μετατρέπουν τα Ιδρύματα σε χώρους ανομίας και τέλος κάλεσε σε διάλογο τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο της κοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί μία σύγχρονη πρόταση για την Παιδεία.

The post Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα