Θεοδωράκης: «Αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα ο νόμος Γαβρόγλου»

15:41 1/8/2017 - Πηγή: Protagon

«Οι φοιτητές απόντες, οι καθηγητές απόντες, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί όπως – όπως να πάρει αποφάσεις που θα σημαδέψουν το μέλλον των πανεπιστημίων, των φοιτητών, των καθηγητών και τελικά της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση.

Πρόκειται, είπε, για το «τέταρτο επεισόδιο από τα έξι που θα παιχτούν στη Βουλή

την καλοκαιρινή περίοδο» και χαρακτήρισε τον προς ψήφιση νόμο «αριστερίστικο αχταρμά». «Ο νόμος που θα ψηφίζουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι ένας παλιομοδίτικος νόμος, αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα», που «διώχνει τους νέους, τους στερεί την ελπίδα και κρατά τη χώρα μακριά από τη σύγχρονη πραγματικότητα», παρατήρησε και απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τούς καταλόγισε ότι «για αυτούς πάνω από όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και η συντήρηση». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, ποτέ δεν ευτύχησε να έχει ακομμάτιστα πανεπιστήμια καθώς το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήρε τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, παρ’ όλο που όπως είπε, «γρήγορα ψαλιδίστηκε», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρώτα επανάφερε τους «αιώνιους φοιτητές» και τώρα «κάνει παιχνίδι με το πανεπιστήμιο» με σκοπό να το κάνει «παράρτημα του γραφείου του υπουργού».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στηλίτευσε την κατάργηση των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ, ενός θεσμού που -όπως είπε- λειτουργεί με επιτυχία σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. «Αντί να αξιοποιήσουμε τους μεγάλους έλληνες δασκάλους που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, αντί να φωτίσουμε τα πανεπιστήμια μας με τις ιδέες και τις εμπειρίες τους, τους διώχνουμε», υπογράμμισε, την ώρα που στη διοίκηση των πανεπιστημίων επανέρχονται «οι φοιτητοπατέρες».

Όσο για τα μεταπτυχιακά, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι με τα εμπόδια που βάζει το νομοσχέδιο στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλει, μπαίνει οριστικά ταφόπλακα σε πολλά εξ αυτών.

The post Θεοδωράκης: «Αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα ο νόμος Γαβρόγλου» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα