Ρελάνς Μητσοτάκη στη Βουλή για τη «βροχή» τροπολογιών

15:20 1/8/2017 - Πηγή: Protagon

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση για τις πρακτικές που ακολουθεί στις τελευταίες νομοθετικές της πρωτοβουλίες, με τη «βροχή» τροπολογιών -άσχετων με τον αντικείμενο των νομοσχεδίων- που καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές. Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου και ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας, κατονομάζοντας ως «συνένοχο» στο κατάντημα αυτό, τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση. Σε μία συμβολική

κίνηση μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έναν ογκωδέστατο πάκο εγγράφων με τις τελευταίες τροπολογίες που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

«Η πολιτική παρακμή της κυβέρνησης και η ροπή της στον αυταρχισμό αποτυπώνεται στον τρόπο που νομοθετεί -με νόμους-σκούπες και αναρίθμητες τροπολογίες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Νίκο Βούτση: «Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του προέδρου της Βουλής που είναι πια συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας».

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του Πρωθυπουργού που υπενθύμισε την πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Αυτή κατηγορία όταν εκστομίζεται από την πλευρά της ΝΔ ακούγεται εξαιρετικά υποκριτικό. Στο σπίτι του κρεμασμένου λέει μία παροιμία. Ξεχάσατε ότι νομοθετούσατε σχεδόν αποκλειστικά με ΠΝΠ;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «η διαφορά ανάμεσα στην ανάγκη της υλοποίησης στόχων ενός προγράμματος ασφυκτικού ως προς το χρόνο και στην υλοποίηση μέτρων εξισορρόπησης των επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντιμετωπίζουν κοινωνικές ανάγκες. Το 2014 είχατε νομοθετήσει περίπου 270 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε 60 νομοσχέδια, ενώ εμείς 290 τροπολογίες σε 90 νομοσχέδια. Εμείς φέραμε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την εφάπαξ σύνταξη και την απαλλαγή της Λέσβου από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ εσείς την ασυλία στους τραπεζίτες».

Ως απάντηση στον Πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συμβολικά στα πρακτικά της Βουλής έναν ογκωδέστατο πάκο εγγράφων με τις τελευταίες 159 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση. Αυτά, είπε,«είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση της εκλογικής σας πελατείας».

φωτογραφίες Intimenews

The post Ρελάνς Μητσοτάκη στη Βουλή για τη «βροχή» τροπολογιών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα