Πλήγμα για τον Μακρόν η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ

Δεκτή από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έγινε τελικά η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ να αντικαταστήσει προσωρινά τον υπουργό.

Ο Κολόμπ — δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της κυβέρνησης του Μακρόν — υπέβαλε την παραίτησή του ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, την Τρίτη, προκειμένου να «επιστρέψει στη Λιόν» για να διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης στις επόμενες εκλογές.

Αρχικά

είχε υποβάλει την παραίτησή του την Δευτέρα, όμως δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Μακρόν.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πλήγμα στον Μακρόν. Ο Κολόμπ, 71 ετών σήμερα και προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό κόμμα, ήταν ένας από τους πιο ένθερμούς υποστηρικτές του Μακρόν στην πορεία του για την προεδρία.

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η υπόθεση του 71χρονου Κολόμπ καταδεικνύει το χάος στην κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο το στρατηγικής σημασίας υπουργείο Εσωτερικών. «Θα κρατήσει πολύ αυτό το νούμερο;» διερωτήθηκε μέσω του Twitter η Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τις εξελίξεις «τσίρκο».

«Ο κ. Κολόμπ έχει το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί, να φύγει από το υπουργείο, να πάει να ασχοληθεί με τα εγγόνια του, με τα φυτά του» είπε από την πλευρά του ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ.

The post Πλήγμα για τον Μακρόν η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα