Επιμένει ο Ρουβίκωνας για το στέκι στη Φιλοσοφική – «Παραβίαση ασύλου» λέει η Κοσμητεία

Τελικά δεν ήταν ένα «χάπενινγκ», μία παρέμβαση έστω και… προχωρημένη, για μία μέρα, από τα μέλη του Ρουβίκωνα, η δημιουργία στεκιού στην Φιλοσοφική Σχολή. Αντίθετα ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε», προειδοποίησε -μέσω μηνύματος στα social media- ο Ρουβίκωνας, σχετικά με το «στέκι που άνοιξε χθες».

Επιπλέον, στη σημερινή ανάρτηση τα μέλη του Ρουβίκωνα φωτογραφίζονται μπροστά από το κτίριο και τονίζουν πως «αποφάσισαν να περιφρουρήσουν την παρουσία

τους», παρά τις αντιδράσεις, όπως αυτή της Ελένης Καραμαλέγκου, Κοσμήτωρος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Στην ανάρτησή του στα social media ο Ρουβίκωνας σημείωσε:

«Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φόρα το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Εδώ και χρόνια, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο-στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Η ανάρτηση στο facebook:

Ανακοίνωση Κοσμητείας Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

Την δική της προσέγγιση έδωσε και η κοσμητεία της σχολής μετά την συνοδό της με αφορμή την κίνηση του Ρουβίκωνα την οποία χαρακτηρίζει κατάληψη και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου ενώ καλεί τα μέλη της συλλογικότητας να αποχωρήσουν άμεσα από τον χώρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:

Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.

Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών.

Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της.

Αποφασίζει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια».

The post Επιμένει ο Ρουβίκωνας για το στέκι στη Φιλοσοφική – «Παραβίαση ασύλου» λέει η Κοσμητεία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιμένει, Ρουβίκωνας, Φιλοσοφική – Παραβίαση, Κοσμητεία,epimenei, rouvikonas, filosofiki – paraviasi, kosmiteia