Διεθνές Συνέδριο Greece Forward IV: Να μην χάσει η Ελλάδα το τρένο της ψηφιακής εποχής

Το ετήσιο διεθνές Συνέδριο «Greece Forward» που αποτελεί σημείο αναφοράς στην παρουσίαση και επεξεργασία των προοδευτικών πολιτικών και λύσεων στην Ελλάδα, σε σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Από κοινού το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα

και την Ευρώπη και το FEPS (το μεγαλύτερο Think Tank προοδευτικής σκέψης στην Ευρώπη), συγκέντρωσαν μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ομιλητές σχετικά με τα ζητήματα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της ψηφιοποίησης, της οικονομίας του διαμοιρασμού (Gig Economy), των νέων μορφών εργασίας και παραγωγής, της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαιρέτισε για τρίτη συνεχή χρονιά τις εργασίες του συνεδρίου, πραγματοποιώντας ομιλία σχετικά με τις κοινωνικές προκλήσεις της ψηφιοποίησης και της ρομποτικής και της συμβολής τους στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και των αιτιών ανάπτυξης του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις ενέργειες της πολιτείας για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε την σημασία του συνεδρίου ως προσπάθεια να συζητείται η υλοποίηση λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής κι όχι απλώς η περιγραφή τους. Σημείωσε πως η πρωτοπορία της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, όπως το έκαναν κ άλλες μικρές χώρες αντίστοιχου μεγέθους, υλοποιώντας συγκεκριμένα βήματα: Την σύσταση μιας Εθνικής Επιτροπής που θα προκύψει από διακομματική συναίνεση η οποία θα εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένο στόχο, προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα.

Τοποθετήσεις επί του θέματος πραγματοποιήθηκαν ακόμα από τους Ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μίλτο Κύρκο, ενώ χαιρετισμό πραγματοποίηση ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου βρίσκονταν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων (Microsoft, TAXI Beat), Καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του ΣΕΒ και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

The post Διεθνές Συνέδριο Greece Forward IV: Να μην χάσει η Ελλάδα το τρένο της ψηφιακής εποχής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα