Δρανδάκης: Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μου έλεγε «εγώ έκλεισα τον Λαμπράκη, εσένα δεν θα κλείσω;»

Δύο ημέρες μετά την εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου, του πολυσυζητημένου προέδρου του ΣΑΤΑ, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής της καινοτόμου Beat, μίλησε για την εμπειρία. Οχι μόνο της δίκης, όπου στο πλευρό του αντιδίκου του εμφανίστηκε η μισή κυβέρνηση -και ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών μάλιστα- αλλά για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε από τη συντεχνία προσπαθώντας πριν από λίγα χρόνια να δημιουργήσει ένα νέο ύφος επιχειρείν και να δώσει κάτι καινούργιο στην αγορά.

Σε συνέντευξή

του στη Μυρτώ Λοβέρδου για το iefimerida.gr, ο κ. Δρανδάκης μίλησε για τις απειλές που δεχόταν εξ αρχής και μάλιστα αποκάλυψε ότι κάτι αντίστοιχο είχε υποστεί και ο αείμνηστος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Χρήστος Λαμπράκης, όταν είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία.

«Τον πρώτο καιρό, με έπαιρναν τηλέφωνο και με απειλούσαν, ανώνυμα. Μου έλεγαν ότι ο Λυμπερόπουλος έχει κλείσει τον Λαμπράκη, τον αείμνηστο Λαμπράκη, οπότε “εσένα θα σε διαλύσει”. Ξέρετε, είχε δοκιμάσει ο Λαμπράκης στο παρελθόν να ανοίξει μια εταιρεία μοτο-ταξί και τον είχε πάει ο Λυμπερόπουλος στα δικαστήρια και την είχε κλείσει την εταιρεία. Με απειλούσαν, μου έλεγαν “κλείσε τώρα την εταιρεία σου”. Διαρκώς μας έκαναν καταγγελίες, μας έστελναν το ηλεκτρονικό έγκλημα για να μας κατασχέσει τα μηχανήματα, που δεν πήραμε ποτέ πίσω, με αστήρικτες καταγγελίες», ανέφερε ο κ. Δρανδάκης, για να προσθέσει:

«Εχουμε υποστεί ελέγχους, πολλούς, αλλά κατά βάση όταν είσαι καθαρός και νόμιμος δεν φοβάσαι τίποτα. Μπορούμε να πάμε να μηνύσουμε τον Λυμπερόπουλο γιατί είμαστε πεντακάθαροι».

Ο κ. Δρανδάκης εξήγησε και τους λόγους που μήνυσε τον κ. Λυμπερόπουλο.

«Η αγωγή είχε να κάνει με τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον μου ο κύριος Λυμπερόπουλος. Το γεγονός ότι εξαπέλυσε τόσο ελεύθερα τέτοιες ύβρεις ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ένοιωθε τόσο ισχυρός και ανέγγιχτος με το σκεπτικό ότι ”εγώ μπορώ να λέω ό,τι θέλω, όποτε θέλω”. Οταν όμως έχει ήδη αρχίσει να καταδικάζεται —η κοινή γνώμη έχει ήδη ξεσηκωθεί, κι όταν έρθουν οι πιθανές καταδικαστικές αποφάσεις από την δικαιοσύνη, νομίζω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν σιγά-σιγά και να φανεί ότι δεν υπάρχουν ισχυροί και ανέγγιχτοι που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Υπάρχουν κανόνες και όλοι θα παίζουμε με τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Στην παρατήρηση για την κρατική υποστήριξη στον πρόεδρο του συνδέσμου αυτοκινητιστών, ο κ. Δρανδάκης ανέφερε:

«Δεν είναι τόσο συνηθισμένο ένας ιδιωτικός χώρος να έχει τόση κρατική στήριξη».

Ο ίδιος μίλησε για την ψηφοθηρία στη σχέση κυβέρνησης – ιδιοκτητών ταξί.

«Οι πολιτικοί θεωρούσαν από παλιά το ταξί ως μέσο ψηφοθηρίας και το χρησιμοποιούσαν. Τώρα έγινε με πιο έντονη μορφή. Πιστεύω ότι οι τωρινοί κυβερνώντες υπερέβησαν στην εκτίμησή τους για το πόσο ισχυρό είναι το ταξί και πίστεψαν ότι έχουν βρει αυτό που θα τους δώσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Πιστεύω ότι κάνουν τεράστιο λάθος. Υφίστανται τεράστια ζημιά στην εικόνα τους και είτε το έχουν καταλάβει είτε όχι θα το καταλάβουν πολύ σύντομα».

The post Δρανδάκης: Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μου έλεγε «εγώ έκλεισα τον Λαμπράκη, εσένα δεν θα κλείσω;» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα