Το λάθος που πρόδωσε τη δράση της «μαφίας των αναβολικών» – Τι αποκαλύπτουν οι «ντελιβεράδες»

Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματοςΤι αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ΕΟΦΟι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία έκαναν λόγο για προσωπική χρήση

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψουν για τη δράση της «μαφίας των αναβολικών», τη στιγμή που κρίθηκαν προφυλακιστέα τέσσερα από τα έντεκα μέλη του κυκλώματος.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πότε εργαζόμενους σε καφετέριες των μελών της ή ακόμα και ονόματα γνωστών

φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες ενημερώνονταν ξαφνικά από το τελωνείο ότι υπάρχει παραλαβή με ετικέτες της εταιρείας τους.

Οι κινήσεις του κυκλώματος είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές αρκετούς μήνες νωρίτερα, όπως φαίνεται τόσο από τις παρακολουθήσεις σε βάρος των υπόπτων αλλά και από τις καταθέσεις μαρτύρων. Ωστόσο, ένα λάθος του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτει τη δράση του τον Ιούνιο του 2018, ύστερα από καταγγελία εταιρείας εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος

«Είμαι γενικός διευθυντής στην εταιρεία (…) που ασχολείται αποκλειστικά με φαρμακευτικά σκευάσματα. Την 1η Ιουνίου 2018 ενημερώθηκα από μια υπάλληλο του τελωνείου που λειτουργεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ότι έχουν εντοπίσει κυτία και ετικέτες του προϊόντος “NANDROLONE DECANOATE”, εισαγωγής από την Κίνα, και κατόπιν εσωτερικού ελέγχου διαπίστωσαν ότι υπάρχουν καταχωρισμένα εμπορικά σήματα της εταιρείας μας. Οπως με ενημέρωσε τηλεφωνικώς, ήταν τέσσερα μεγάλα χαρτοκιβώτια, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν τα προαναφερόμενα. μου ανέφερε συγκεκριμένα ότι στοιχεία παραλήπτη δεν υπήρχαν και τα υλικά συσκευασίας προορίζονταν για “post restand”, δηλαδή δεν αναγράφονται αναλυτικά στοιχεία παραλήπτη, αλλά έρχεται κάποιος και τα παραλαμβάνει. ∆εν γνωρίζω τον τρόπο που γίνεται αυτό, προφανώς υπάρχει κάποιο barcode.

Η υπάλληλος ρώτησε αν η εταιρεία μας επιθυμεί να καταθέσει αίτηση παρέμβασης βάσει του Κανονισμού της ΕΕ» ανέφερε ο καταγγέλλων στην Αστυνομία. Οπως αποκαλύπτεται στη συνέχεια της κατάθεσης, η εταιρεία προέβη στην σχετική καταγγελία και ταυτόχρονα ζήτησε από το τελωνείο να δεσμευθούν εκεί τα κιβώτια προκειμένου να αποκαλυφθεί ο παραλήπτης, όπως και τελικά φέρεται να έγινε.

Τι αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ΕΟΦ

Για φάρμακα «με αναβολική δράση που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα» κάνουν λόγο στις καταθέσεις τους υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενώ ανάμεσα στα κατασχεθέντα βρέθηκαν και φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία, σκόνη άγνωστης προέλευσης εντός σακούλας κινεζικήςπροέλευσης και «πειστήρια από τα οποία προκύπτει η δυνατότητα παρασκευής μη νόμιμων φαρμακευτικών προϊόντων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία» .

Βέβαια, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία έκαναν λόγο για προσωπική χρήση. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τα HIPNOSEDON που βρήκατε στην οικία μου ήταν για τη γιαγιά και η μητέρα μου τα έφερε στο σπίτι για να της τα δώσει. Εχω παραγγείλει αναβολικά από τον κατηγορούμενο… αλλά δεν μου τα έφερε ποτέ» είπε 41χρονος, κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Οι «ντελιβεράδες»

Για «εξυπηρέτηση» και απλή παραλαβή ή μεταφορά σαν χάρη στα βασικά στελέχη του κυκλώματος έκαναν λόγο στις καταθέσεις τους κάποιοι εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. «Εγώ οικοδόμος στα Γιάννενα είμαι, δεν έχω σχέση με αυτά και ό,τι χρήματα έχω βγάλει είναι από την οικοδομή. Γνωρίζω μόνο δύο άτομα από όσους μου αναφέρατε. με τον έναν έχω φιλική σχέση και τον άλλο τον γνώρισα σε αγώνες body building στην Αθήνα. Στον τελευταίο (βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση) έκανα εξυπηρέτηση τρεις φορές, που μου ζήτησε να παραλάβω κάποια δέματα από το εξωτερικό, τα οποία περιείχαν συμπληρώματα διατροφής, όπως μου είχε πει. ∆εν γνώριζα ότι ήταν παράνομα και τον εξυπηρέτησα γιατί και εκείνος μου έστελνε προγράμματα διατροφής, επειδή και εγώ γυμναζόμουν. Ποτέ δεν πούλησα τίποτα» υποστήριξε ο 32χρονος.

Αντίστοιχα, ένας 24χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι για οικονομικούς λόγους έκανε εξυπηρετήσεις σε βασικό μέλος του φερόμενου κυκλώματος. «Εχει χρέη ο πατέρας μου και εργάζομαι σε δύο δουλειές. Τα χρήματα από τις δουλειές μου φαίνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς και είναι νόμιμα, από τις εταιρείες που σας έχω δηλώσει. Επειδή τα χρήματα δεν μου έφταναν, έψαχνα για τρίτη δουλειά με ελαστικά ωράρια. Ο συγκατηγορούμενός μου με πήρε πριν από έναν μήνα και με έβαλε να μεταφέρω κάποια υλικά για την καφετέρια που διατηρούσε. Σχετικά με τα αναβολικά, με είχε βάλει να μεταφέρω οκτώ φορές μέσα στον έναν μήνα που δούλεψα. Μου έδινε κλειστές σακούλες. Από τη μεταφορά αυτή έχω κερδίσει 80 ευρώ» κατέληξε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι δεν ήξερε τι μεταφέρει.

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το λάθος που πρόδωσε τη δράση της «μαφίας των αναβολικών» – Τι αποκαλύπτουν οι «ντελιβεράδες»,