«Δεν θέλω άλλες προσευχές, θέλω έλεγχο στα όπλα» – Το ξέσπασμα της μητέρας του Τελ Ορφανού

Τι μπορεί να γίνει για το τεράστιο πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ που κάθε χρόνο αφήνει δεκάδες νεκρούς σε επιθέσεις; Εχουν γραφτεί πολλά, έχουν γίνει εκθέσεις, διαπιστώσεις και θα συνεχίσουν να γίνονται όσο το πρόβλημα εξακολουθεί χωρίς ουσιαστική λύση.

Μερικές φορές όμως χρειάζονται δυο-τρία απλά λόγια κάτω από το βάρος του πένθους, για να μπει το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση. Και κυρίως για να αφυπνίσει τους πολλούς.

Μία ημέρα μετά το μακελειό στο Θάουζαντ

Οουκς της Καλιφόρνιας, η Σούζαν Σμιντ-Ορφανός, μητέρα ενός από τα θύματα, μίλησε στους δημοσιογράφους, υποβασταζόμενη και τρέμοντας.

Ο γιος της, ο ελληνικής καταγωγής 27χρονος Τελ Ορφανός, είχε πέσει νεκρός από τη σφαίρες του πρώην πεζοναύτη Ντέιβιντ Λονγκ. Κατά τραγική ειρωνεία, ο Ορφανός είχε επιζήσει από την επίθεση στο Λας Βέγκας, το 2017, η οποία άφησε πίσω της 59 νεκρούς.

Ας δούμε όσα είπε:

«Με λένε Σούζαν Ορφανός, ο γιος μου ήταν ο Τελ (Τηλέμαχος) Ορφανός, τον χάσαμε χθες το βράδυ στο μπαρ Borderline.

Ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας με πολλούς φίλους του και επέστρεψε στο σπίτι του. Χθες το βράδυ δεν επέστρεψε.

Δεν θέλω προσευχές, δεν θέλω σκέψεις, θέλω έλεγχο στα όπλα και εκφράζω την ελπίδα μου στο Θεό κανένας να μην προσευχηθεί για μένα. Θέλω έλεγχο στα όπλα, όχι άλλα όπλα».

Η συγκλονιστική στην απλότητά της έκκληση της μητέρας του θύματος μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Μένει να δούμε αν θα αφυπνίσει αυτούς που πρέπει – ίσως όμως και η ίδια δεν πιστεύει ότι θα δει κάτι τέτοιο.

The post «Δεν θέλω άλλες προσευχές, θέλω έλεγχο στα όπλα» – Το ξέσπασμα της μητέρας του Τελ Ορφανού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα