Ακόμη και υπό το μηδέν, η Νέα Υόρκη θα γιορτάσει όπως ξέρει την Πρωτοχρονιά

Το κρύο και η Πρωτοχρονιά πάνε μαζί. Η παράδοση και τα κλισέ μιλούν για χιόνια, ψυχρές βραδιές και ανθρώπους που αναζητούν λίγη ζεστασιά.

Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι και ημέρες γιορτής και όσοι θα βγουν σε δημλόσιους χώρους αψηφούν την κακοκαιρία.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη,

καθώς οι θερμοκρασίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι πολύ κοντά στο μηδέν.

Σε άλλες περιοχές της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ το κρύο και το χιόνι που ενέσκηψαν τις τελευταίες ημέρες έχουν παγώσει (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τα σχέδια για τους πρωτοχρονιάτικούς σχεδιασμούς.

Στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι και στο Οχάιο το σόου πυροτεχνημάτων για το νέο έτος μετατέθηκε για πιο… ζεστές νύχτες ενώ σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή οι αρχές συμβουλεύουν τους τολμηρούς που αρχίζουν τη χρονιά με μια νέα βουτιά να το ξανασκεφτούν πολύ καλά.

Αν και δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση σε ό,τι αφορά το κρύο και το χιόνι, η Νέα Υόρκη που δεν εννοεί να χάσει την κρυστάλλινη σφαίρα που κατεβαίνει στην Πλατεία Τάιμς και συμβολικά καλωσορίζει τον νέο χρόνο.

Αυτοί οι περαστικοί από την πλατεία το πρωί του Σαββάτου φαίνονται προετοιμασμένοι (REUTERS/Eduardo Munoz)

Η πιο ψυχρή παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν το 1917 όταν το θερμόμετρο έδειχνε -17 βαθμούς Κελσίου τα μεσάνυχτα. Για φέτος η πρόβλεψη μιλά για -11 Κελσίου με ψυχρό αέρα που θα κατεβάζει την αίσθηση του ψύχους ακόμη πιο χαμηλά.

Η προηγούμενη ψυχρότερη Πρωτοχρονιά ήταν το 1962 και πάλι γύρω στους -11 βαθμούς.

Η συμβολή, λοιπόν, για όσους βγουν στην Τάιμς Σκουέρ για να διασκεδάσουν είναι απλή: ντυθείτε καλά, όχι αλκοόλ γιατί αυξάνει την απώλεια της θερμότητας του σώματος και μην ξεχνάτε γάντια και σκούφους.

The post Ακόμη και υπό το μηδέν, η Νέα Υόρκη θα γιορτάσει όπως ξέρει την Πρωτοχρονιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα